De nye droneregler fra 2024

De nye droneregler fra 2024Fra 1. januar 2024 træder der nye ændringer i kraft inden for dronereglerne. Overgangsreglerne, som vi har fulgt siden ...
Toke Kristian Suhr
Toke Kristian Suhr
  • Nyheder
  • 31. oktober 2023
  • 2 minutter

De nye droneregler fra 2024

Fra 1. januar 2024 træder der nye ændringer i kraft inden for dronereglerne. Overgangsreglerne, som vi har fulgt siden implementeringen af de nye EU-regler, udløber. I dette blogindlæg vil vi gennemgå, hvad du skal være særligt opmærksom på.

Dette skal du være særligt opmærksom på.

Overgangsreglerne udløber den 1. januar 2024, og det får stor betydning for dig som dronepilot, især hvis du ejer en Legacy-drone. Fra den 1. januar 2024 skal Legacy-droner nemlig holde en afstand på 150 meter til bebyggelse og må derfor ikke længere flyves i bymæssige områder. Dette betyder, at din Legacy-drone nu placeres i kategori A3. Legacy-droner er droner, der ikke er født med et C-mærke eller har fået det på et senere tidspunkt.

Hvis du har en Mini-drone under 249 gram, kan du stadig flyve dronen i bymæssigt område, uanset om den har et C-mærke eller ej.

Ønsker du at læse mere om dronereglerne i Danmark, kan du få en dybere gennemgang via dette link

Flyv i byen med din Legacy drone

Vil du flyve tæt på mennesker og bygninger med droner? Så skal du have undervisning inden for den specifikke kategori, nærmere bestemt STS-01 kurset. Med undervisningen kan du søge tilladelse til at flyve med droner i denne specifikke kategori på mellem 0 - 25 kg. Her får du mulighed for at udføre mange droneflyvninger.

Gennem dette kursus vil du opnå de nødvendige færdigheder til at flyve tæt på mennesker og bygninger med både C-mærkede droner og ikke-C-mærkede droner (legacy-droner).

Du kan læse mere om vores STS-01 kursus via linket nedenfor:

Ønsker du undervisning i EU reglerne?

Ønsker du grundig undervisning i reglerne for droneflyvning? Så anbefaler vi vores online kompetencecertifikat kursus, der strækker sig over 7,5 timer. Dette kursus er designet til at give dig en dybdegående forståelse for de specifikke regler og bestemmelser, der gælder for droneflyvning i Danmark og EU.