• Gratis fragt ved køb over 1000 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Prismatch

Historien bag Droner.dk

Historien bag Droner ApS

Vi bliver tit spurgt, hvordan vi endte i dronebranchen. Her vil medstifter og medejer Toke Suhr fortælle hans historie bag, hvordan han endte i faget.


Jeg har altid været fascineret af avancerede teknologier – lige siden, at jeg var 5 år gammel tilbage i 1992, da familien fik sin første PC. I en alder af 7 år underviste jeg min fars ansatte i håndtering af grundprogrammerne til Windows. Det var i en tid, hvor man ikke havde samme adgang til hjælp på internettet som i dag.

PC 1992

Min første PC tilbage i 1992. Harddisk på 50 MB.

Interessen for teknologi har været tiltagende gennem mit ungdomsliv, hvor jeg blandt andet var first-mover på Mac OS-fronten og stod i kø for den første iPhone i Danmark. I min universitetstid begyndte jeg at interessere mig for at skabe ting inden for rammerne af eksisterende teknologi. Som mit bachelorprojekt byggede jeg min egen 3D-printer.

En udgave af den 3D-printer jeg byggede i 2011.

Mit første møde med drone-teknologien var i 2011, da jeg købte den første udgave af Parrots’ AR Drone. Dronen var lavet af flamingo med et lille VGA-kamera monteret. Man styrede den med en iPad, hvilket gjorde præcise flyvninger umuligt. Optagelserne var ustabiliserede og kvaliteten på kameraet ringe. På trods af dette fandt jeg legetøjet fascinerende.

parrot-ar-drone

Min første drone af flamingo, der er iPad-styret.

I sommeren 2012 blev jeg og min gode ven Frederik kontaktet og spurgt, om vi ville filme den danske designer Silas Soulland’s modeshow fra luften med dronen. Da kameraet på dronen var for dårligt, valgte vi at låne et GoPro HERO kamera (version 1) og montere det på dronen med strips.

Den første udgave af GoPro HERO kamera-serien.

På grund af vind samt den noget ustabile 1. runde-drone blev optagelserne af så dårlig kvalitet, at de ikke blev anvendt i samme omfang, som det var tiltænkt. Jeg kunne dog mærke et kæmpe potentiale på området, men der manglende stabilitet i dronen og optagelserne førend det for alvor ville kunne slå igennem.

Da den første Phantom-drone blev lanceret i 2013, blev den modtaget med stor begejstring af Frederik og jeg, da der i den var rettet op på de fejl og mangler, som vi hidtil havde set på forrige platforme.

Den første udgave af Phantom-dronen, der ændrede spillet.

I kølvandet på lanceringen af Phantom-dronen stiftede jeg firmaet Droner ApS (dengang Droner I/S) med Frederik som partner med henblik på at importere og sælge droner i Danmark. Vi anskaffede domænet Droner.dk og kodede i fællesskab den første version af vores nuværende webshop.

Den første udgave af Droner.dk, som vi kodede tilbage i sommeren, 2013.

Tiden er gået hurtigt, og efter to år har vi nu vores første medarbejder, og udover salg laver vi også kurser til professionelle, specialudvikling, reparationer, foredrag og meget mere. Vi er bestemt ikke kommet nemt til det. Frederik og jeg har arbejdet benhårdt i døgndrift for at nå hertil, hvor vi er nu.

Målet har altid været at skabe en troværdig samarbejdspartner i forbindelse med droner, der både agerer som totalleverandør og sparringspartner for såvel professionelle som private. Og vi synes efterhånden, at vi er ved at være der.

Tak for din interesse i mit firma og tak fordi, at du læste med.

Toke Kristian Suhr
Co-founder & partner