Den åbne kategori
Online-træning til kompetencecertifikatet (A2)
Onlinekurset giver adgang til både at bestå A1/A3-teorien og A2-kompetencecertifikat.


Forstå reglerne i Danmark
Lær hvordan du må flyve
Forstå EU-reglerne
Få mere ud af dine rejser
Planlæg en flyvning
Step-by-step
Få teorien på plads
Flyv lovligt i Danmark og EU
Online-kursus - En dansk-sproget gennemgang af de komplicerede EU-regler
Vil du flyve med droner i Danmark?
Så skal du have et certifikat til den åbne kategori. Med certifikatet får du tilladelse til at flyve med droner i den åbne kategori på mellem 0 - 25 kg. Her kan du udføre langt de fleste almindelige droneflyvninger. Der findes to certifikater - nemlig A1/A3, og A2-kompetencecertifikat. Før du må tage prøven til A2-kompetencefertifikatet skal du have gennemgået onlinekurset og have bestået A1/A3-teoriprøven.
Med onlinekurset modtager du onlineteori der dækker både A1/A3 og A2-kompetencecertifikat, så du kan sikre at modtage alt teori til at flyve i hele den åbne kategori.
A1/A3 tager du via en onlinetest hos Trafikstyrelsens hjemmeside. Her skal du orientere dig om pensum og bestå en onlineprøve. Med vores onlinekursus får du præsenteret hele pensum og de komplicerede EU-regler på en let forståelig måde - så alle kan være med. A2-kompetencecertifikat prøven skal tages hos en godkendt drone skole.
Få den rigtige undervisning
For at flyve lovligt med de fleste droner i Danmark og EU skal du som minimum have et A1/A3-certifikat.
Hvis du skal flyve tættere på lufthavne og lægehelikopterpladser, eller flyve med større droner, skal du have et A2-certifikat.
Med onlinekurset vil du modtage undervisning til at kunne bestå begge prøver og derved modtage kompetencecertifikatet af Trafikstyrelsen.
Undervisningen er tilrettelagt så det favner den samlet teori for både A1/A3 og A2-kompetencecertifikatet.
Teoriprøver og praktisk flyvning
Når du har afsluttet onlinekurset kan du derfor tage både teoriprøven for A1/A3 og påbegynde den praktisk flyvning. A1/A3-teoriprøven tages online hos Trafikstyrelsen og den praktisk flyvetræning fuldfører du selv via kursets medfølgende øvelser.
Når du har bestået A1/A3-teoriprøven og udført den praktisk flyvning kan du nu tage A2-teoriprøven så du kan få det endelige kompecetencecertifikat.
A2-teoriøven skal tages fysisk hos en godkendt droneskole.
Du kan booke din A2-prøve hos os her.
Bemærk, at det ikke er et krav at købe teorikurset forud for A2-teoriprøven.
Hvordan må jeg flyve i den åbne kategori med et kompetencecertifikat?
Danmark hører under EU - og EU har lavet nogle overordnede regler på droneområdet. Der findes tre kategorier: den åbne kategori, den specifikke kategori og den certificerede kategori. De fleste fjernpiloter får kun behov for at flyve i den åbne kategori.
Når du flyver i den åbne kategori med et kompetencecertifikat må du:
Flyve A1, A2 og A3-operationer (forskellige afstande til mennesker)
Flyver med alle droner under 25 kg
Flyve under 120 meters højde
Flyve efter den nationale bekendtgørelse for droner (Dronebekendtgørelsen)
Flyve steder, hvor der ikke er mennesker
Alt dette kommer vi ind på i dette onlinekursus, hvor vi gennemgår EU-reglerne og de særlige regler, som vi har i Danmark. Vi ved godt, at reglerne kan virke komplicerede og rodedet - og vi skal nok hjælpe dig med at få styr på det hele.For at få tilladelse til at flyve i den åbne kategori, skal du have et kompetencecertifikat. Her kræver det, at du får noget online-træning - og det kan du blandt andet få med dette kursus. Bagefter skal du tage en onlineprøve fra Trafikstyrelsen, der er multiple choice.
Når du har taget kursus, så ved du alt, hvad du skal vide om regler - og hvordan du må flyve. Når du har bestået prøven får du dit certifikat - og du er klar til at flyve lovligt i Danmark.
Tilmeld kursus
Onlinekursus
Start med det samme
Undervisning af piloter
Førende undervisere
Afsæt i virkelige scenarier
Case-baseret undervisning
Let forståligt Pensum
Så alle kan forstå det
A1 og A3-certifikat
Få teorien præsenteret af eksperter fra Droner.dk
Forstå reglerne - og lær hvordan du skal flyve i den virkelige verden
Praktisk information
Gennemført pensum
Onlinekurset er desginet til at alt indholdet er nemt forståligt.
Teoriprøver
Teoriprøven i A1/A3 skal tages online ved Trafikstyrelsen og er multiple choice og indeholder 40 spørgsmål.
Prøven i A2 afholdes fysisk af en godkendt droneskole.
Ubegrænset adgang
Du har ubegræsnet adgang til kurset, og det vil aldrig udløbe. Du kan se indholdet så mange gange du vil og har behov for.
Kurset opdateres løbende
Når der er nye ændringer i lovgivning eller lignende vil der gratis komme nyt online-indhold og du vil få besked om dette.
Tid og sted
Kurset afholdes online og du vælger derfor selv, hvornår du vil se undervisningen
Erfaring
Du behøver ikke nogen erfaring inden du tilmelder dig kurset
Kursusplan
Modul 1
Droneteknik
- Dronekomponenter
- Kalibreringer
- Grundlæggende luftfartøjslære
- Flyvesikkerhed
- Sikkerhedssystemer
Modul 2
Lovgivning
- EU-regler
- Den åbne kategori
- Den specifikke kategori
- Den certificerede kategori
- Danske regler (dronebekendtgørelsen)
- Forsikringer
Modul 3
Privatlivets fred
- Privatlivets fred
- Krænkelser
- Lovgivning
- Databeskyttelse
- GDPR
Modul 4
Luftrummet
- Opbygning af luftrummet
- Droneluftrum
- NOTAM
- PRD
Modul 5
Meteorologi
- Vind
- Nedbør
- Isdannelse
- Tåge
- Prognoser
- Rumvejret
Modul 6
Human factors
- IM'SAFE
- Synet
- Søvn
- Situationsforståelse
- Erfaring
- Risikobevidsthed
Modul 7
Operationelle procedurer
- Tjeklister
- Planlægning
- Særtilladelser
- Højdeudregninger
- Praktisk flyveeksempler
Det siger vores elever
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på alle dine spørgsmål inden du booker tid til et kursus.
Hvad er et kompetencecertifikat?
Hvis dronen er henholdsvis over 249g skal du have et A1/A3-certifikat for at flyve i den åbne kategori. Hvis dronen er henholdsvis over 249g. Hvis du gerne vil tættere lufthavne, så skal du tage et A2-certifikat, der i Danmark kaldes et kompetencecertifikat.Hvad er STS/PRDA-01?
STS står for standardscenarie og betyder at man må flyve efter de regler der er beskrevet i scenariet efter endt uddannelse. Dog er det kun med droner med C-mærke. Derfor finder der også PDRA som står for Pre defined Risk Assessment, som gør at man må flyve med legacy-droner (droner uden C-mærke) efter samme vilkår som STS.Hvad er Flyvekursus?
Flyvekurset er et åben kursus, hvor vi introducere droner og det at flyve med droner. Det er gratis at tilmelde sig vores åbne kursus. Hvis man ønsker at bestille et 1-1 kursus så kan man kontakte os på kursus@droner.dk og få et tilbud på vores private flyvekurser.Hvad er Dronefotografkursus?
Kurset her er et 1-dags fysisk fotografkursus til dig der gerne vil arbejde professionelt med foto/video. Du lærer om kamerateknik inden for bl.a. komposition, eksponering, motiver og meget mere.Det her kursus er lavet til dig, der har købt en drone, men savner kendskab til fotografering og videoproduktion, så du kan løfte dine billeder og film op på et højere niveau.Hvad er Termograferingskursus?
1-dags fysisk kursus hvor du lærer at udføre professionelle termograferingsopgaver med droner. Du får kompetencer inden for fejlkilder, dataindsamling, rapportering og til sidste gennemgår vi forskellige typer for operationer - heriblandt tag- og bygningsinspektioner, elnets inspektioner, solcelle-inspektioner og lækagesøgninger på varmerør under jorden. Alt sammen så du får et værdifuldt indblik i, hvordan man håndterer forskellige termografiske operationer med droner.Hvad er Dronepilotuddannelsen?
Dronepilotuddannelsen gør dig til dronespecialist på 1 uge. 5 dage fysisk undervisning med forplejning hvor du bliver undervist i de mest efterspurgte kompetencer inden for dronebranchen.- Foto- og videoproduktion
- Termografering med droner ( 2 dage )- Mapping/kortlægning med droner ( 2 dage )