Webshop-ordre afsendes som normalt - Fysisk butik er lukket, men åben for afhentninger efter aftale
 • Gratis fragt ved køb over 1000 DKK
 • Dag-til-dag levering
 • Prismatch
Standard scenarie STS-01

Tilladelse til at flyve i tæt befolket område ved standard scenarie STS-01

Droner op til 25 kg - Pris for kursus: 4.999 DKK ex. moms

Flyv i tæt befolket område

Med droner op til 25 kg

Godkendt droneskole

Af Trafikstyrelsen

Få lovpligtig undervisning

Til standard scenarie STS-01

Få lovpligtig driftshåndbog

Til standard scenarie STS-01

Tilmeld kursus til STS-01 og flyv i tæt befolket område

Specifik kategori

Undervisning til STS-01

Flyvning i befolket område

En dags teori og en dags praktisk prøve

4999 DKK

ekskl. moms

Specifik kategori

Driftshåndbog til STS-01

Flyvning i befolket område

Godkendt operationsmanual til Trafikstyrelsen

4999 DKK

ekskl. moms

Private hold

Vi tilbyder private hold, hvor vi kommer ud til jer

Skriv til vores kursusafdeling på kurser@droner.dk - og eller udfyld vores formular

Vil du flyve professionelt med droner? Så vil du komme ud for scenarier, hvor du skal flyve i tæt befolket området. For at få tilladelse til denne type operationer, skal du have en tilladelse til at flyve under standard scenariet STS-01. Det kræver, at du har et kompetencecertifikat, samt at du modtager undervisning på en godkendt droneskole, der både består af én dag med teori og én dag med praktisk flyvning. Derudover skal du have en driftshåndbog, der beskriver dine procedurer for, hvordan du har tænkt dig at overholde loven, samt hvilke nødprocedure du har tænkt dig at anvende i forskellige situationer.

Droner.dk's STS-01-kursus har til formål at ruste droneførere til at udføre erhvervsmæssige flyvninger inden for bymæssigt område gennem to dages teoretisk undervisning og én dags praktisk undervisning. Den praktiske undervisning er kun påkrævet, hvis du ønsker tilladelse til at flyve med større droner over 1,5 – 25 kg.

Fleksibel booking

Flyt frit rundt mellem hold

Undervisning af piloter

Førende undervisere

Afsæt i virkelige scenarier

Case-baseret undervisning

Godkendt af Trafikstyrelsen

Godkendt undervisning

Kunderne siger

5 ud af 5 stjerner på Trustpilot baseret for over 100 Trustpilot-anmeldelser

Har lige taget dronebevis 1A

"Det var et super godt kursus - det overgik langt mine forventninger i både form og indhold. Det var virkeligt tiden og pengene værd!."

Steven Andersen

5 af 5

Dronebevis 1B + natflyvning

"Jeg har nu taget dronebevis 1B samt natflyvnings bevis hos Droner.dk Jeg kan varmt anbefale at kontakte Droner.dk både hvad angår kurser men også hjælp til udstyr."

Mads Dalsgaard

5 af 5

God undervisning

"En god og struktureret undervisning i dronens opbygning og lovgivning for flyvning i bymæssig bebyggelse. Fleksibel i forhold til ændringer af tilmelding til kurset. "

Jacob

5 af 5

Praktisk information

Teoretisk test

Det teoretiske forløb afsluttes med en teoretisk multiple choice-test

Læs mere

Praktisk flyveprøve

Flyvedagen afsluttes med en officiel flyveprøve, hvor du skal udføre forskellige øvelser.

Læs mere

Krav

Du skal have en ansvarsforsikring og registrere din drone. Det hjælper vi med på kurset

Læs mere

Få materialet med hjem

Du får mulighed for at tilkøbe en lærebog på kurset, så du kan repetere bagefter.

Læs mere

Tid og sted

Begge teoretiske dage er fra 9.00 - 16.30. Det gælder både i København og Aarhus

Læs mere

Lejedroner

Du kan vælge at leje en drone til den praktiske flyveprøve, hvis du skal have 1B eller 2.

Læs mere

Mød vores undervisere

Droner.dk
Instagram

Frederik Skøt

Underviser
Droner.dk
Instagram

Toke Kristian Suhr

Underviser
Droner.dk
Instagram

Jacob Herstal

Kursusadministrator

Kursusplan

Dag 1 - Teori (7,5 time)

 • Dronekomponenter
 • Sikkerhedssystemer
 • Flyvesikkerhed
 • Love og regler
 • Luftmandskab og sikkerhed
 • Privatlivets fred
 • Human factors

Dag 2 - Teori (7,5 time)

 • Luftrummet
 • Grundlæggende meteorologi
 • Grundlæggende kortlære
 • Grundlæggende luftfartøjslære
 • Kommunikation
 • Operations procedurer
 • Trafikstyrelsens teoriprøve

Dag 3 - Praksis (Kun 1B og 2)

 • Praktisk forberedelse af operation
 • Gennemgang i flyveprøve
 • Opsætning af udstyr
 • Flyveteknikker
 • Kamerateknikker
 • Simulering af operationer
 • Trafikstyrelsens flyveprøve
Tæt befolket området

Få nye muligheder med din drone

Få tilladelse til at flyve i tæt befolkede områder

Den teoretiske undervisning

Teoriundervisningen lægger vægt på forskellige områder at droneteknologien, der bidrager til, at droneføreren får et større kendskab til drone-platformen. På den måde vil droneføreren få nogle redskaber til, hvordan man bør reagere i specifikke ulykkessituationer - og i den forbindelse forebygge eventuelle havarier og generelt blive en dygtigere og mere sikker dronefører.

Samtidig vil droneføreren blive skolet i det planlægningsmæssige i forbindelse med droneoperationer, der blandt andet spænder over emner som luftfartslovgivningen, sikkerhed og human factors, meteorologi, kortlære, risikoanalyse, missionsplanlægning og meget mere.

Tilbage

Den praktiske undervisning

Hvis droneføreren ønsker at flyve med større droner i kategori 1B og kategori 2, skal der også gennemføres en praktisk undervisningsdag. Denne dag gennemføres ved hjælp af casebaseret undervisning fra den virkelige verden, hvor vi giver nogle planlægningsmæssige værktøjer til at håndtere mere udfordrende og avancerede drone-operationer. Flyvedagen indeholder desuden en række opstillede, realistiske scenarier, hvor kursusdeltagerne udsættes for nogle af de udfordringer og det pres, som man kan forvente i virkelighedens verden.

Emnerne på denne dag inkluderer blandt andet missionsplanlægning, pre-flight check, tilladelser, nødprocedurer og naturligvis praktisk flyvning med dronen.

I den praktiske flyvning undervises der i en række forskellige øvelser, som skal udføres i ATTI mode. Hvis du ønsker at forberede dig på disse inden kurset, har vi udarbejdet en praktisk guide om droneflyvning som blandt andet gennemgår lige netop de øvelser der præsenteres på kurset.

Tilbage

Få materialet med hjem

I forbindelse med kurset har vi udarbejdet et kompendie som bliver givet ved start af kurset. Dette kan være dit opslagsvæk under teoriundervisningen hvis der skulle være tvivl omkring det gennemgået.

Ved afslutningen af kurset har du mulighed for at købe enten vores udvidede kursusmateriale som er et kompendie med grundig gennemgang af alt teori fra kurset - dette kan benyttes som opslagsværk efterfølgende ved tvivl omkring teknik, lovgivning eller lignende.

Her vil det også være muligt at købe vores nye bog "Lær at flyve drone på to timer" som er en gennemgang af alt det nødvendige man skal vide omkring plus gode råd fra vores droneeksperter.

Tilbage

Tid og sted

Kurset finder sted fra 09.00 til 16.30, med mindre andet er angivet. Vi skal nok informere om eventuelle ændringer i forbindelse med kurserne derfor er det vigtigt, at info-mailen der bliver sendt ud ved tilmeldingen læses grundigt igennem.

Tilbage

Leje af droner

Det kræver en drone indenfor kategorien 0-25 kg til den praktiske flyveprøve.

Hvis ikke man selv har mulighed for at medbringe drone, så vil der være mulighed for at leje en drone hos os. Vi opsætter dronen og medbringer den til flyvedagen. Selve træning med dronerne skal du selv sørge for.

For nærmere info omkring leje af udstyr er du velkommen til at kontakte os på udlejning@droner.dk.

Tilbage

Officiel eksamen og flyveprøve

Som godkendt uddannelsesinstitution faciliterer vi eksamener efter den teoretiske og den praktiske del.

Teoridelen afsluttes med en multiple-choice eksamen, som skal bestås med minimum 80% korrekte svar. Hvis man ikke består i første omgang, så får man mulighed for to efterfølgende re-eksamener. Vi har beståelsesgaranti på dette kursus, således at alle deltagere kommer igennem. Det er en forudsætning, at man har deltaget fysisk til samtlige lektioner for at kunne gå til eksamen.>

Den praktiske del afsluttes ligeledes med en godkendt flyvetest, hvor droneførerens evner indenfor missionsplanlægning og håndtering af dronen bliver kontrolleret.

Tilbage

Det skal du have klar inden kurset

Du skal have en forsikring til din drone - og du skal have registreret din drone. Alt dette hjælper vi dig med på kurset, hvis du ikke har det klart før kursusstart.

Tilbage

Godkendt hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

For at få din personlige certificering af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, kræver det, at du har været på et kursus hos en godkendt uddannelsesinstitution, der underviser dig i emner som teknik, styresystemer, vejrforhold, kortlæsning, lovgivning og regler, samt at du har upåklagelige flyvefærdigheder. Alt dette får du tilegnet dig på dette kursus, der munder ud i en tilladelse til at flyve i tæt befolket området.

Vores undervisere arbejder professionelt med droner til dagligt og er selv certificeret af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Vi har håndplukket de dygtigste undervisere indenfor teknik, planlægning, lovgivning, fotografering, samt praktisk flyvning. Udover din tilladelse får du samtidig undervisning af landets førende eksperter, hvilket ligeledes vil rykke dig som fjernpilot.

Ved hjælp af casebaseret undervisning fra den virkelige verden giver vi kursusdeltagerne nogle planlægningsmæssige værktøjer til at håndtere mere udfordrende og avancerede drone-operationer. Flyvedagen indeholder desuden en række opstillede, realistiske scenarier, hvor kursusdeltagerne udsættes for noget af det kaos, som man udsættes for i virkelighedens verden.

Vi gør et stort arbejde i at kvalitetssikre dette kursus, således at dette lever op til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens standarder. Kurset indeholder alle emner fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens syllabus og giver derfor merit som dokumenteret erfaring med droner, hvilket giver adgang til en certificering hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Tilbage

Efter du har taget STS-01 kurset, skal du som udgangspunkt ikke søge nogen tilladelser, hver gang du skal flyve i byen efterfølgende.

Der findes 3 forskellige dronebeviser.

 • 1A til droner med vægt på op til 1,5 kg
 • 1B til droner med vægt på op til 7 kg
 • 2 til droner med vægt på op til 25 kg

Derudover har du også mulighed for at tage natpåtegnelse, hvis du skal flyve med din drone efter mørkets frembrud.

Har du overvejet at blive professionel dronepilot og udvide dine karrieremuligheder, så kig på vores dronepilotuddannelse, hvor du på kun en uge bliver dronespecialist.

Læs mere om uddannelsen her: https://droner.dk/dronepilotuddannelsen

Det korte svar er nej. Dronereglerne varierer fra land til land. Dronereglerne og beviserne gælder i Rigsfællesskabet, hvilket omfatter Danmark, Færøerne samt Grønland.