Droneregler i Danmark: Hvor må jeg flyve med drone?

Hvor må private flyve med drone?Det kan være svært at vide, hvor man må flyve med sin drone, og hvad dronereglerne er. Det vil vi prøve at ...
Toke Kristian Suhr
Toke Kristian Suhr
 • Artikel
 • 4. december 2023
 • 2 minutter

Hvor må private flyve med drone?

Det kan være svært at vide, hvor man må flyve med sin drone, og hvad dronereglerne er. Det vil vi prøve at hjælpe dig med at finde ud af her. Hvis du er privat droneoperatør, så må du både flyve uden for byområder og inde i byområder med din drone. Det eneste, det kræver, er, at du har det rigtige certifikat.

Hvad er reglerne for at flyve med droner?

Der er forskellige droneregler for at flyve med droner; det kommer nemlig an på, hvilken drone det er, du flyver med. Hvis du for eksempel har en Mavic 3 Pro, kan du godt flyve i byen med dronen, men du skal holde op til 30 meters afstand til mennesker. Hvis du har en drone fra DJI Mini-serien, må du også flyve i og uden for byområder uden at have en bestemt afstand til mennesker, men du skal stadig overholde privatlivets fred. Er du i tvivl, kan du prøve vores nye droneguide her på siden, som viser dig, hvilke regler du skal overholde med din drone.

Hvor må man flyve med drone under 250 gram?

Hvis du har en drone, som vejer under 250 gram – for eksempel en DJI Mini 3 Pro eller en DJI Mini 4 Pro – så må du stort set flyve over det hele. Da droner under 250 gram ikke kan forvolde stor skade, kan du flyve tæt på mennesker og bygninger. Der er dog stadig regler, som du skal overholde, såsom privatlivets fred, du skal kunne se dronen hele tiden, og du må ikke overflyve forsamlinger af mennesker, osv. • Må man flyve drone i sin egen have?

  Ja, det må du gerne, du skal dog være opmærksom på dine omgivelser og dine naboer. 
 • Hvor er det tilladt at flyve med drone?

  Det er tilladt at flyve drone i byen og på landet, husk at have det rigtige certifikat.
 • Er det tilladt at flyve med drone over privat beboelse?

  Ja, det er det, men du skal have tilladelse af vedkommende som ejer grunden. 
 • Hvad er bøden for at flyve med drone?

  Hvis du ikke overholder reglerne eller flyver ulovligt, så kan bøderne ligge mellem 2000-8000 kr men kan også være højere. Du kan også risikere at få taget din drone.