Hvor må jeg flyve drone?
Hvor må jeg flyve drone?
Når du flyver drone i Danmark, skal man være opmærksom på reglerne og hvor man må flyve. Droneflyvning handler specielt om at respektere specifikke afstandskrav, der omfatter både mennesker og områder.
For at gøre det nemmere for dig at navigere i, hvor du kan og ikke kan flyve, er droner.dk/zoner en stor hjælp til dig. Kortet viser dig de forskellige afstandskrav og områderne med farvekoder for at gøre det lettere at forstå, hvordan du skal flyve i de forskellige zoner. Vær opmærksom på, at nogle områder ikke er angivet på droner.dk/zoner, det er f.eks. private områder, områder med adgangskontrol, indsatsområder m.m. Se kortet via dette link:
Vil du vide mere om zonekortet, forklaringen på de enkelte zoner og hvordan man flyver i dem? Så se vores video om, hvordan du flyver med en drone i Danmark i 2024. I videoen gennemgår Louis hvordan man skal forholde sig til de forskellige zoner og hvordan man navigere i kortet:
Ofte stillede spørgsmål
Hvor finder jeg en oversigt over dronereglerne ?
Vi har lavet en hel side netop til at forklare dig om dronereglerne i EU og i Danmark. Dem kan du finde på vores side her: DronereglerHvad betyder farverne på zonekortet ?
Rød: Offentlig/militær flyveplads, lægehelikopterplatform (HEMS) samt lukkede dronezoner.Blå: Civillisteslotte og kulturejendomme, militærområder, ambassader, politi og militær områder, kolonne 3-virksomhederGrøn: Natura2000-områder (fuglebeskyttelsesområder og habitatområder)Orange: Mindre og/eller private flyvepladser, heliports, vandflyvepladser eller faldskærmsområder.Gule omrids: Ikke aktive zonerGul: Akiv zone i løbet af døgnetBrune linjer: JernbanerGrønne linjer: Vej over 70 km/t.Hvordan får jeg lov til at flyve i de lukkede dronezoner?
For at flyve i de lukkede dronezoner, som enten er grøn, rød eller blå så skal du søge om dispentation fra Trafikstyrelsen for at få lov til at flyve i zonerne.