DJI Mini 4 Pro vs DJI Mini 3 Pro

Hvad er forskellen på DJI Mini 4 Pro og DJI Mini 3 Pro?DJI Mini 4 Pro bygger på den kraftfulde Mini-platform som dens forgænger DJI Mini 3 Pro ogs...
Toke Kristian Suhr
Toke Kristian Suhr
  • Nyheder
  • 25. september 2023
  • 4 minutter

Hvad er forskellen på DJI Mini 4 Pro og DJI Mini 3 Pro?

DJI Mini 4 Pro bygger på den kraftfulde Mini-platform som dens forgænger DJI Mini 3 Pro også har gjort. DJI Mini 3 Pro blev den bedst sælgende drone fra DJI nogensinde og den mest porpulære drone under 249g i verden. Nu er de kommet med opgraderingen DJI Mini 4 Pro, som har alle de samme kvaliteter fra forgængeren og mere til. Men hvad er forskellen på de to droner? Det kommer vi nærmere ind på her.

De nye opgraderinger

DJI Mini 4 Pro er uden tvivl en spændende tilføjelse til DJI's imponerende sortiment af droner. Denne nye iteration har virkelig formået at hæve barren i forhold til sin forgænger, DJI Mini 3 Pro. Mens DJI Mini 3 Pro allerede var en imponerende drone, har Mini 4 Pro fået nogle afgørende opgraderinger, der gør den til et kraftfuldt værktøj i luften.

En af de mest iøjnefaldende forbedringer er det mere aerodynamiske design. Dette gør droneflyvning mere effektiv og stabil, samtidig med at det reducerer luftmodstanden og forbedrer batteriets ydeevne. Det betyder, at du nu kan nyde lang flyvetid og mere præcise flyveoplevelser med DJI Mini 4 Pro.

Sikkerhed har altid været en prioritet for DJI, og Mini 4 Pro skuffer bestemt ikke på dette område. Den er udstyret med flere avancerede sikkerhedssensorer, som nu giver 360 graders sikkerhed, der hjælper med at undgå kollisioner og beskytte din drone mod uventede forhindringer. Dette gør det nemmere end nogensinde at flyve sikkert og undgå potentielle farer.

Men opgraderingerne stopper ikke der. DJI Mini 4 Pro kommer også med en række nye og forbedrede softwarefunktioner. Disse funktioner giver dig endnu mere kontrol og fleksibilitet under dine flyvninger. Du kan nu tilpasse din flyveoplevelse på en måde, der passer bedst til dine behov og præferencer. Blandt andet kommer DJI Mini 4 Pro med det nye ActiveTrack 360°.

En af de mest markante forbedringer er kameraets kvalitet. Mini 4 Pro er udstyret med et opgraderet kamera, der leverer skarpere og mere detaljerede billeder og videoer. Dette gør det muligt for droneentusiaster og fotografer at fange fantastiske øjeblikke i høj opløsning og med en imponerende farvegengivelse.

Ud over disse opgraderinger kommer DJI Mini 4 Pro også med C0, som DJI Mini 3 Pro ikke får. Dette kan du læse mere om længere nede på siden.

Hvis du ønsker at læse mere om den nye DJI Mini 4 Pro, kan du se mere her:

Sammenligning 

I følgende skema har vi samlet de vigtigste specifikationer som viser ligheder og forskelle på DJI Mini 4 Pro og DJI Mini 3 Pro

DJI Mini 4 Pro

DJI Mini 3 Pro

Under 249g

 Under 249g

 1/1.3-tommer CMOS vidvinkelkamera med ægte lodret optagelse.

 1/1.3-tommer CMOS vidvinkelkamera med ægte lodret optagelse.

4K/60fps HDR (High Dynamic Range) Slow Motion: 4K/100fps (Langsom bevægelse: 4K/100fps)

4K/60fps (4K ved 60 billeder pr. sekund), 4K/30fps HDR (4K ved 30 billeder pr. sekund med High Dynamic Range) Slow Motion: 1080p/120fps (Langsom bevægelse: 1080p ved 120 billeder pr. sekund)

10-bit D-Log M,HLG

D-Cinelike

Omnidirektionel forhindringsdetektering, APAS 5.0 (Advanced Pilot Assistance Systems 5.0), Avanceret RTH (Return to Home), Waypoint Flight (Flyvning med waypoint), Cruise Control (Fartpilot)

Fremad/Bagud/Nedad forhindringsdetektering, APAS 4.0 (Advanced Pilot Assistance Systems 4.0), Smart RTH (Return to Home)

DJI O4: Op til 10 km 1080p/60fps live video-feed.

DJI O3: Op til 6 km 1080p/30fps live video-feed.

ActiveTrack 360°

Focustrack

Batteritid ca 34 min

Batteritid ca 34 min

Natoptagelse: Video i nattilstand.

-

Fjernkontrol: RC-N2 & DJI RC 2

Fjernkontrol: RC-N1 & DJI RC

C0 Mærke

-

Stadig under 249g

Selvom der er kommet endnu flere funktioner og muligheder i den nye DJI Mini 4 Pro, så holder dronen sig under de magiske 249g som gør den meget nemmere at flyve i Danmark og resten af EU.

Dronen kommer også med C0 mærke fra starten hvilket gør at du ikke nødvendigvis behøver at erhverve dig et cerfitikat. Dog er der stadig nogle krav og regler du skal overholde:

Du skal blandt andet overholde følgende regler:

  • Læs brugermanualen til dronen
  • Du må overflyve ikke-involverede mennesker, men det bør undgås
  • Du må ikke overflyve forsamlinger af mennesker (Feks. Koncerter) 
  • Du må kun flyve inden for synsvidde 
  • Maksimal operationel hastighed på 19 m/s
  • Maksimalt 120 m over terræn
  • Flyver du om natten skal din drone kunne udsende et grønt blinkende lys, der nemt kan ses fra jorden, og gøre det let at skelne dronen fra bemandet luftfart

Yderligere krav:

Er der sensor (f.eks. kamera) på dronen, skal du som droneoperatør registreres. Er det et firma der opererer mikrodroner med sensor skal du registrere firmaet på Virk. Er du en privatperson skal du registrere dig som droneoperatør.

Hvis du ønsker undervising i reglerne for droneflyvning, anbefaler vi at tage vores online kompetencecertifkat kursus: