Sådan registrerer du dig som droneoperatør

Sådan registrerer du dig som droneoperatørHvis du er droneejer og gerne vil flyve med din drone i Danmark, skal du registrere dig eller din ...
Toke Kristian Suhr
Toke Kristian Suhr
  • Nyheder
  • 23. november 2023
  • 1 minute

Sådan registrerer du dig som droneoperatør

Hvis du er droneejer og gerne vil flyve med din drone i Danmark, skal du registrere dig eller din virksomhed som droneoperatør. Dette gælder for alle droner, undtagen droner under 250g som ikke har et kamera.

Du kan modtage dit gratis operatørnummer via trafikstyrelsens hjemmeside. Når du har registreret dig og fået dit operatørnummer så skal det sættes på dronen.

Udfyld registreringsformularen

Du kan vælge privat eller erhvervsregistrering. Når du kommer ind på trafikstyrelsens hjemmeside, skal du udfylde en registreringsformular. Hvis du flyver privat, er det dig, der skal sørge for, at du har det korrekte operatørnummer, at det er anbragt på dronen, at den er forsikret, og at du overholder reglerne. Hvis du registrerer dig som en virksomhed eller som virksomhedsejer, bliver det virksomhedens ansvar at den er registreret korrekt, at den er forsikret, og at operatøren flyver efter reglerne. 

Vil du se hvordan du registerer dig som droneoperatør? I vores video viser Louis, hvordan du registerer dig skridt for skridt: