Flyvning om natten med droner

Flyvning om natten med droner kræver lidt ekstra forberedelse og kommer med et helt særligt krav . Så hvis du overvejer at flyve ...
Lars Hansen
Lars Hansen
  • Gode råd og tips
  • 1. februar 2024
  • 6 minutter

Flyvning om natten med droner kræver lidt ekstra forberedelse og kommer med et helt særligt krav . Så hvis du overvejer at flyve eller udføre en opgave efter solnedgang samt før solopgang så skal din drone være monteret med et blinkende grønt lys hvis du vil flyve med drone i Europa.

For at sikre droners synlighed under svagt lys eller natflyvninger skal der gøres brug af et grønt blinkende lys på droner, der flyver om natten. Dette lys tjener flere formål, herunder at hjælpe piloter, fjernobservatører og andre fly med at identificere tilstedeværelsen, positionen og bevægelsen af ​​den pågældende drone. Det grønne blinkende lyss farve og karakteristiske blinkende mønster hjælper med at differentiere droner fra andre fly og forhindrer potentielle ulykker eller kollisioner. 

Herunder har vi en lille guide der gør at du kan flyve i alle døgnets timer, sikkert og trygt samt nogle gode tips til hvordan du kan gøre din operation endnu mere professionel.


Grønt blinkende lys?

Der kan være mange grunde til at flyve om natten både som del af hobbyflyvning og erhverv. Men det kommer også med sine egne udfordringer og ting du skal være ekstra opmærksom på. 

Det er derfor ikke nok blot at flyve med drones normale lys da dette ikke opfylder kravene for at blinke kun grønt. Det grønne lys skal nemt kunne ses nedenfra og hele vejen rundt og mange af de store producenter af droner har kun monteret et lys der kan ses fra en side. Dertil vil mange droner bruge deres især grønne lys til at indikerer dronens status( om den har GPS, om den mangler strøm eller andre tilstande) og derfor kan det ændres under flyvningen.Flyvning om natten med droner kommer med dets helt egne særlige muligheder og udfordringer.

Hvis din drone ikke har sit eget grønne lys så kan vi klart anbefale vores lille grønne sikkerhedslys der opfylder alle EU sikkerhedskravene og nemt monteres på de fleste droner. Store som små.

Det vejer 6,5 gram og kommer med både tape til montering eller en gummuring til midlertidig montering. Husk! dog at hvis det monteres på en 249 g drone som en i mini serien vil det få dronens startvægt over 250 gram og derfor vil dronen gå fra at flyves som en C0 drone til en C1 drone. Men stadig i A1 kategorien.

Gode råd til når du skal flyve i mørket

Tips til at flyve droner om natten:

1. Forstå reglerne:
Før du forsøger dig med natflyvninger med din drone, skal du sørge for at sætte dig grundigt ind i din drones manual og øv dig med den. Om natten er der mange af dronens normale sensorer der ikke virker på samme måde og du ville ikke kunne se lige så meget informationer på skærmen som normalt.

2. Overvej synlighedsforbedringer:
Udover det blinkende grønne lys kan du overveje at tilføje yderligere lysforbedringer til din drone. LED-striber eller spotlights kan hjælpe med at forbedre sigtbarheden for både piloten og andre observatører, hvilket reducerer risikoen for ulykker.

3. Planlæg din flyvesti:
Før du sender din drone op på nattehimlen, skal du planlægge din flyvevej omhyggeligt. Identificer eventuelle forhindringer eller farer, såsom træer, bygninger eller elledninger, der kan udgøre risici under flyvning om natten. Husk det kan være svært at se om natten så planlæg eller forbered evnt. i dagstimerne inden flyvning. At sikre uhindrede flyveveje vil minimere chancerne for ulykker eller beskadigelse af din drone.

4. Bevar synsvidde med dronen:
Oprethold visuel kontakt med din drone til enhver tid under natteflyvninger. Det grønne blinkende lys hjælper dig med at spore din drones position, men lad den aldrig vandre for langt fra din synslinje, da mørket kan skjule forhindringer eller endda andre fly.

5. Vær opmærksom på støj:
Natlige droneoperationer kan forårsage forstyrrelser for nærliggende beboere, især støjfølsomme områder. 

6. Overvej om du skal have en hjælper med ud. Disse kan bidrage med informationer, hjælpe med at holde dit område fri for uvedkommende og give dit et bedre overblik over opgaven/ flyvningen.

Natteflyvning - huskeliste

For at sikre en nem og sikker flyvning vil vi altid vende tilbage til at lave checklister.

De sikre at intet bliver glemt og at der er en fast orden i de ting du gør så du undgår fejl og problemer.

Vi har lavet nogle generelle lister du kan hente ned og bruge. Du kan også lave om i dem og gøre dem til din helt egne.

Du kan se dem her:

Et par ekstra tilføjelser specielt til flyvning om natten vi gerne vil anbefale yderligere:

 

  • En refleksvest - Sådan sikre du at du kan ses under opgaven og det giver også udtryk for at det er en profesionel opgave der udføres
  • Et oplyst landingsopmråde - Brug gerne en landing pad eller nogle kegler med lys til at vise dine landingszone, det gør det både nemmere for dig og for at undgår forstyrrelser fra uvedkommende.
  • Varmt tøj - Det er ofte koldere om natten og med kolde frosne fingre vil du have svært ved at styre dronen. Du har nok at se til i forvejen.
  • Pandelampe - Så er du sikker på du kan se omkring dig, sætte dronen op og tage den ned samt tjekke dit udstyr når du står ude i felten.

 

Du kan overveje vores sikkerhedspakke der har flere af disse samlet i et skarpt tilbud

 

Droner har åbnet en ny, spændende verden af ​​muligheder for luftentusiaster over hele kloden. Ansvarlig og sikker flyvning er dog af afgørende betydning. Ved at overhold reglerne, sikre korrekt synsvidde med et grønt blinkende lys og følge de førnævnte tips, kan droneentusiaster nyde spændende natteflyvninger, mens de bevarer luftrummets sikkerhed og respekterer deres omgivelser.

Og for folk der bruger deres droner til erhverv kan de udføre opgaverne nemmere, hurtigere og uden utilsigtede afbrydelser.