BLACK WEEK ER I GANG - SE TILBUD HER.

Styr din drone gennem 4G!

Forestil dig følgende scenarie. Dit firma står med en inspektionsopgave i København men området er fyldt med forhindringer og bygninger der skærmer og tager dit signal. ´Du får brug for at flyve om bag bygninger for at udføre opgaven. Normalt Occusync signal er ikke godt nok til opgaven men nu kan du faktisk styre din Matrice 300 RTK drone via Mobilnetværket og derved flyve sikkert uden VLOS eller i teorien sidde indenfor i varmen et sted og styre dronen på tværs af landet.

 

4G-sættet som skal monteres på dronen4G-sættet som skal monteres på dronen
4G-sættet som skal monteres på dronen

Droner.dk har netop testet DJIs nye LTE Dongle Kit til Matrice 300 RTK som del af et pilot projekt som del af deres store Enterprise kampagne i Danmark. Konceptet bagved sættet er egenlig simpelt nok. Man monterer Dongle sættet på Matrice 300 RTK dronen, sætter en 4G USB Dongle i fjernbetjeningen og en i dronen. Og så forbinder via 4G netværket istedet for Ocusync.

Derved kan man overkomme forhindringer såsom bygninger der blokkerer ens signaler, man kan i teorien flyve så langt væk som sendemasterne tillader der og til sidst kan man bruge det til eks at sidde indenfor eller blive i bilen og styre en drone i luften udenfor. Det er en rigtig spændende teknologi der har mange potentielle muligheder. Dog skal man huske at muligheden for flyvning udenfor synsvidde eller BVLOS ikke er så udbygget endnu herhjemme. Vi arbejder stærkt på at kunne tilbyde dette i vores kommende PRDA-S02 kursus så det der kommer mere synergi mellem teknologien og lovgivning.

Enterprise Solution Manager Lars Hansen:

"I vores indledende test virker systemet rigtig godt. Det er nemt at sætte op, signalet går klart igennem og uden alt for meget forsinkelse som vi ellers havde frygtet. Det bliver spændende at dele testresultaterne og vi har allerede planlagt en række forsøg ude hos udvalgte kunder og samarbjedspartnere for virkelig at sætte systemet på prøve"

På billedet herunder sidder vores operatør inde i vores firmabil uden nogen åbninger eller assisterende systemer og styre dronen i realtime og uden forstyrelser. I teorien kunne han sidde i en anden del af Danmark og gøre det sammen takket være systemet.

Bemærk! Sættet er endnu ikke i kommerciel handel i EU endnu. Droner.dk har fået en lukket Beta version og tilsendt udstyret til test som del af deres Prefered Enterprise Partner program.I vores forsøg testede vi den med en række distance flyvninger, flyvningen indefra køretøjer samt flyvninger i områder med klassiske interferens kilder der kunne blokkerer det normale signal.
Related Posts
  1. DJI Mavic 3 bliver C-mærket! DJI Mavic 3 bliver C-mærket!
  2. September står i kortlægningens tegn September står i kortlægningens tegn