Startguide - kom godt i gang med din nye drone
Her er alt, du skal vide inden din første flyvetur
Tillykke med din nye drone. Glæd dig til at komme ud og flyve!
Inden du kaster dig ud i det, så er der nogle enkle ting, som du lige skal have styr på.
Opsætning af udstyr
Som det første skal du sætte udstyret korrekt op. Din drone, din fjernkontrol og din smartphone skal sættes op, forbindes og snakke sammen.
Læs manualen, følg alle trin, gå forsigtigt til værks og hav lidt tålmodighed.
Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, så tjek vores udpakningsvideoer på Youtube, hvor vi sætter udstyret op sammen med dig.
Husk nu at sæt dig ordentligt ind i udstyret, inden du flyver. Det er tale om udstyr, der befinder sig mange meter oppe i luften, hvis noget skulle gå galt.
Lovpligtig ansvarsforsikring
Når du flyver med droner i det danske luftrum, så skal dronen være dækket af en ansvarsforsikring. Denne forsikring skal dække skader på mennesker, dyr og ting, hvis du skulle være uheldig at styrte med dronen.
Politiet kan kræve fremvisning af en gyldig forsikringspolice under kontrol, og du får en bøde, hvis din drone ikke er tilstrækkeligt dækket.
Droner.dk har et samarbejde med Topdanmark, hvor du kan få din drone dækket i både Danmark, Grønland og Færøerne for kun 821 kroner om året:
Produktforsikring af dit udstyr
Hvis du gerne vil være på den sikre side og flyve med ro i maven, så kan du også tegne en produktforsikring, der dækker skader på selve dronen.
DJI tilbyder en række attraktive forsikringsmuligheder til DJI-droner. Vær opmærksom på, at forsikringerne skal købes senest 48 timer efter, at du har aktiveret din drone.
Produktforsikringerne koster fra 300 kroner / året og opefter afhængigt af drone-modellen.
De fleste dronepiloter vælger DJIs forsikringsprodukter, når de køber droner.
Sæt dig ordentligt ind i reglerne
Derudover er der dronereglerne. Det går ikke, at du flyver som det passer dig uden at tage hensyn til omgivelserne.
Det kan ende helt galt, hvis du ikke følger reglerne. I sidste ende kan du styrte et fly eller falde ned i hovedet på nogle stakkels forbipasserende.
Derudover kan du trække nogle uheldige overskrifter, hvis du forstyrrer lufttrafikken eller anden infrastruktur med din drone.
Jeg har gennemgået reglerne her, så du hurtigt kan få et overblik over, hvordan du skal flyve lovligt i Danmark. Så svært er det heller ikke.
Styrt med en drone, der kan holde til det
Du bliver først rigtig god til at flyve med droner af at flyve.
Men det er ikke altid, at vejret er til det. Det kan være en god idé at købe en mikrodrone, som du altid kan flyve med hjemme i stuen.
Den lille drone har ikke samme hjælpemidler, som de større DJI-droner, så her lærer du det på den hårde måde.
Men kan du flyve den lille - så kan du som minimum også flyve med de store og mere avancerede droner.
Gå ikke ned på udstyret
Sørg nu for at have købt nok batterier. Det er træls at stå derude med flade batterier uden at være helt færdig med at flyve. Køb derfor minimum tre batterier, så du kan lade et op, mens du flyver med de to andre.
Hvis du gerne vil have de bedste forudsætninger for at få succes med din drone, så kan du altid ruste op med en landing pad, der beskytter dronens kamera under start og landing, en brændsikker batteripose til transport af batterier og et SD-kort med ekstra meget plads til dine optagelser.
Bliv komfortabel med DJI Go-appen eller DJI Fly-appen
Når du bruger din drone, så er DJI Go-appen din værktøjskasse. Efterhånden er appen blevet så avanceret og tung, at kun de færreste har været hele vejen rundt.
I dette anbefalingsværdige onlinekursus gennemgår vores tekniske direktør, Toke, hele appen og alle de muligheder som der er i den.
Held og lykke med din nye drone.
Vi håber at se dig derude.
Flyv sikkert!