Oplås alle NFZ-zoner via Qualified Entities Program (QEP)

Qualified Entities Program (QEP) giver mulighed for at flyve i alle No Fly Zones, og tilbydes i Danmark til beredskabet.

Jeg vil her kort forklare hvordan QEP-programmet til at undgå Geozoner og restriktioner således din organisation kan udføre sikkerheds samt personkritiske opgaver uden nedetid.

QEP vil fjerne geofencing (NFZ- og GEO-zoner) og højdebegrænsninger for enterprise-droner, der anvendes af offentlige sikkerhedsorganisationer (politi, brandvæsen, SAR, forsvaret / beskyttelse, grænsekontrol / toldkontrol, kystvagter osv.) .

Oplåsningen vil være i minimum 5 kalenderår. Højde- og geofencingoplåsningen er kun gyldig i det land, hvor myndigheden har jurisdiktion.

QEP-ordningen understøtter en lang række droner fra Phantom 3 og nyerere men er primært rettet mod Enterprise serien.

Ved andre typer af DJI-droner og for midlertidige oplåsninger kan NFZ / GEO-oplåsning ske gennem det allerede eksisterende GEO-system som findes online på dji.com/flysafe.

En gennemsnitlig ventetid for oplåsning er 30 minutter efter indsendte og godkendte dokumenter.

Hvad er QEP?

QEP er en ordning, der gør det muligt for de offentlige sikkerhedsorganisationer at oplåse DJI Enterprise-droner højde- og geofencingbegrænsninger, så de kan udføre deres droneoperationer uden begrænsninger.

Dette er især vigtigt for offentlige sikkerhedsorganisationer, der skal kunne flyve til enhver tid, hvor som helst, uanset om det er en NFZ eller ej. Højdebegrænsningen kan også blive fjernet, så dronerne kan flyve i en ubegrænset højde. 

Hvem kan ansøge?

Offentlige sikkerhedsorganisationer (Politi, Brandvæsen, SAR, grænsekontrol, kystvagter, civil forsvar osv.)

Hvilke droner kan benyttes

QEP programmet understøtter en lang række Enterprise Droner såsom Matrice serien, Mavic 2 Enterprise serien og andre enterprise droner. Hvis du er i tvivl så sidder jeg klar til at rådfører og assisterer herinde så i kan altid give mig et skriv på LH@droner.dk

Hvad er processen?

Der skal skrives til Droner.dk for at få mulighed for at benytte sig af QEP-ordningen.

Vi sender en række dokumenter der skal udfyldes af den enkelte organisation hvorefter vi får det kørt igennem og så snart det er klart vil vi vi vejlede i hvordan tilladelsen hentes ned på dronen og videre oplåser zonerne.