DJI Mavic 3 bliver C-mærket!

DJI Mavic 3 modtager fremtidssikrende opdatering

DJI Mavic 3 modtager verdens første C1 drone mærke

Den 19. august 2022 skete det.

Den første C-mærkede drone blev offentliggjort og det bliver DJI Mavic 3 dronen der får æren under de nye Europæiske droneregulativer.

C1-certifikatet til Mavic 3-serien kommer som en gratis firmware update kræver, at brugerne opdaterer til den nyeste C1-kompatibel firmware – men giver en række fordele.

Brugere kan flyve i den nye A1 Open Category og det betyder rigtig meget for planlægningen eller hvor man kan flyve. De vil få en større frihed til at flyve i områder hvor før de har skulle holde store afstande og har været begrænset til A2 reglerne. Ren lavpraktisk betyder det at de ikke længere skal opretholde en 50m sikkerhedsafstand til uvedkommende personer men blot undgå at overflyve folkemængder og undgå at planlægge flyvninger over personer der intet med flyvningen har at gøre. Man skal blot have en A1/A3 Kompetencecertifikat samt have læst og forstået dronens brugermanual.

Det er tyske TÜV Rheinland der har givet mærkatet.

De har blandt andet testet dronens holdbarhed, sikkerhed, grænseværdier og tekniske specifikationer og har godkendt den på alle punkter.

Dette har været et reduceret lydbillede takket være de nye støgsvage proppeller, korrekt blink system på dronen LED lys samt tilpassede intelligent flight modes.

 

En verden af nye muligheder for dronepiloter

Men fordelene sammenlignet med en lignende drone uden C-mærkning rammer virkelig efter den 31. december 2023. Fra den dato vil opgraderede Mavic 3-droner kunne fortsætte med at flyve i A1 Open Category i stedet for at blive rykket op i A3 Open Category. Sidstnævnte ville begrænse dig til at flyve i områder fri for mennesker med 50m sikkerhedsafstand og mindst 150 meter væk fra ejendomme.

Samtidig giver det flere profesionelle muligheder for at udnytte dronens kraftige kamera i en lang større række scenerier med trygheden om at dronen er sikker at flyve. Og generelt kan vi være trygge for at piloter der har taget det korrekte certifikat og kender deres drone kan flyve sikkert med en drone der opfylder alle krav.

Det bliver også startskuddet for C-mærkningen og bekræfter det vi har lang tid har mistænkt. Netop at DJI i forvejen har alle tekniske og hardware relaterede krav klaret og at C-mærkningen kunne klares gennem en firmware opdateringen. Denne forventes i Q4 og bliver den første af forhåbentligt en lang række opdateringer der gør DJI dronerne klar til fremtiden.

Vi glæder os til at se hvilken drone der næste gang får dets nye C-mærkning og glade for at DJI er de første.

 

Related Posts
  1. Styr din drone gennem 4G! Styr din drone gennem 4G!
  2. Den komplette guide til mikrodroner Den komplette guide til mikrodroner
  3. Drone Guide EU Drone Guide EU
  4. Startguide - kom godt i gang med din nye drone Startguide - kom godt i gang med din nye drone