En dansk ekspert-gennemgang
Få et ekspert kursus i foto & video
Skal du i gang med at flyve med droner? Eller er du bare ikke helt komfortabel med alle de funktioner, specifikationer og begreber det indebærer at tage gode billeder og videoer?
Vi tilbyder en komplet gennemgang af appen på dansk. Her går Louis og Toke, vores fotograf og tekniske direktør, grundigt igennem de forskellige begreber inden for droneverden og kommer med tips og tricks til at tage de perfekte billeder.
En korrekt opsætning og udstyr kan hjælpe dig til at blive professionel dronefotograf. Der er nogle helt essentielle begreber og indstillinger, som du skal have styr på før du kan have ro i sjælen, når du flyver. Dem lærer vi dig her i over en times online kursus.
Vi lærer dig blandt andet om følgende:
- Sensorstørrelse
- Lys og Farver
- Histogram
- Blænde
- Lukketid
- ND-filtre
- Hvid Balance
- D-Log
- Professionelle formater
- Opløsning
- ProRes
- Kompositioner
- Post-produktion
Sensorstørrelse
Hvad er forskellen?
Sensorstørrelse på kamera har stor betydning for hvilken billede kvalitet du kan levere, derfor gennemgår vi i dette kapitel, hvad du skal gå efter i et kamera eller drone for at få den bedste kvalitet.
Vi fortæller om hvad der er forkellen på det forskellige størrelser og hvad de individuelt kan.
Lys og Farver
Video med droner
I dette kapitel går vi igennem de forskellige begreber og indstillinger der giver de bedste lys og farveindstillinger på din drone og kamera.
Vi fortæller blandt andet hvad man kan forvente af automatisk farve kompensation og hvad man kan med manuellle kombinationer.
Histogram
Ekspornering
I dette afsnit fortæller vi dig hvordan du kan vurdere eksporneringen i dine billeder. Det er vigtigt for videoerne og billeders udtryk at lyset er balanceret. I et histogram kan skalaen fortælle dig om det er over eller under eksponeret.
Det er en pålidlig måde at vudere balanceringen på dine drone billeder
Blænde
Hvad er den rigtige blænde
Blænden er en lysbegrænser i objektivet der bestemmer hvor meget lys der rammer objektivet
Den rigtige blænde har stor betydning for hvor meget lys der lukkes ind i dit objektiv. Der er stor forskel på hvilken blænde du vælger i forskellige lysforhold, så i dette kapitel bliver du klædt godt på til at indstille den korrekt og hvad der er forkellen på forskellige indsitllinger.
Lukketid
Shutterspeed
En af de vigtigste indstillinger i fotografering er lukketid også kldet shutterspeed på engelsk
I dette afsnit gennemgår vi lukkerhastigheden som er ansvarlig for to særlige ting: at ændre lysstyrken på dit billede og skabe dramatiske effekter ved enten at fryse handling eller sløre bevægelse.
I dette kapitel vil vi forklare alt, hvad du behøver at vide om det i et meget enkelt sprog.
ND-Filtre
Hvilket ND-Filter skal du vælge?
Når man køber en drone, så har mange af dem fast blænde. Derfor har mange brug for ND-filtre, men det kan være svært at vælge mellem de mange muligheder og typer af filter der er
Derfor har vi valgt at ligge en dybdegående guide ind til dig, som fortæller og viser dig videnskaben bag ND-filtre, hvilke du skal vælge og hvordan de fungere
I afsnittet om ND-filtre så vores eksempler fra hverdagen og hvordan vi benytter det i vores arbejde med droner og vi vil her give dig den bedste vejledning og tips og tricks som du kan føre videre i dit arbejde med fotos og ND-filtre
Hvidbalance
Farvetemperatur
Har du nogensinde undret dig over, hvorfor dine motiver bliver gule, når du fotograferer dem i forskellige miljøer? Eller hvorfor din kamerablitz kan få dem til at se blå ud? I dette kapitel får du en grundig forståelse af begrebet hvidbalance, og hvordan det virker, er meget vigtigt i digital fotografering, fordi forkert indstilling kan ødelægge et billede.
I dette kapitel vil vi gennemgå det grundlæggende om hvidbalance og farvetemperatur, emner, der kan være en smule svært for begyndere at forstå.
D-Log
Farveprofil
Hvis du for nylig har købt en ny avanceret forbruger- eller professionel drone, har du sikkert bemærket, at der er flere tilstandsmuligheder til at optage video, herunder D-Cinelike, D-log osv. For nybegynderen, dronepiloten eller videograf kan denne del være svær at forstå. For mere erfarne luftfotografer kan det endda være udfordrende at afgøre, hvilken tilstand der er best.
I dette kapitel vil vi forklare forskellen mellem D-Cinelike, D-log og Normal mode, så næste gang du rammer himlen med din drone, kan du fange og dele nogle fantastiske optagelser.
Professionelle formater
De forskellige formater
Formater, opløsning, frame rate osv. Der er mange forkellige begreber i fotoverden og i dette kapitel forklare vi dem en af gangen og klæder dig godt på til at forstå dem
Vi vil forklare dig det i et enkelt og forståligt sprog så du kan følge med og vide hvad du skal bruge i de forskellige situationer
Opløsing
Hvad er den rigtige opløsning
Opløsning er et almindeligt ord, når du træder ind i den digitale fotograferings verden
Det kan være et vanskeligt og forvirrende emne, da hvert produkt i den fotografiske verden har sin egen relative opløsningsværdi.
Men når du først forstår, hvad der måles, kan du planlægge i overensstemmelse med dit produkt, det hjælper vi dig med at forstå i dette kapitel.
ProRes
Cinema DNG
Hvis du er lidt inde i fotoverden har du måske hørt om Apple ProRes og Cinema DNG. Det er nogle af de mest benyttede formater og filer som giver den aller højeste opløsning som mange professionelle drone fotografer benytter.
I dette kapitel vil vi fortælle dig omkring disse formater og filer så du kan også kan lavere professionelle videoer.
Kompositioner
Planlæg dit skud
Alt for ofte ser man videoer uden komposition og dermed videoer som ikke ser helt så pæne ud.
i dette kapitel vil vi hjælpe dig og guide dig til den rigtige komposition og hvad du skal gøre for ikke at lave begynderfejl m.m
Her giver vi dig vores egne oplevelser og gode råd til hvad man skal undgå.
Post-produktion
Hvilke redigeringsprogram bruger i ?
Vi har dagligt kunder der spørg os om, hvilke redigerings programmer vi bruger når vi har taget nogle flotte drone billeder og videoer.
I dette online kursus er der også et helt afsnit med Post-produktions guide. I dette afsnit fortæller vi dig hvad vi bruger i vores arbejde med efter redigering af de videoer og billeder som vi får ud af vores droneopgaver.
Her vil vi blandt andet fortælle dig hvilke programmer vi bruger og hvordan du selv kan bruge det. Vi går igennem det step-by-step så du nem kan følge med mens du selv benytter værktøjerne