Få samlet tilbud
Flyt rundt mellem hold
Danmarks førende
Garanti på teoriprøven
Mest værdi for pengene
5 stjerner på Trustpilot
Ved private droneflyvninger skal man have en minimumsafstand på 100 m til bymæssigt område. Når du er certificeret dronefører, har du lov til at flyve tæt på- og over bymæssigt område, såfremt du overholder en række sikkerhedsmæssige procedurer, der sikrer at omgivelserne ikke udsættes for gene eller fare.
Ved private droneflyvninger skal man have en minimumsafstand på 150 m til større offentlig vej. Med et dronebevis har du mulighed for at flytte tættere på større offentlige veje. Der skal dog gøres opmærksom på, at det ikke er tilladt at overflyve en større offentlig vej uden særlig tilladelse
Ved private droneflyvninger skal man have en minimumsafstand på 5 km til offentlige lufthavne. Med et dronebevis må du flyve helt ind til 2 km til offentlige lufthavne med den betingelse, at dronen ikke flyver højere end 40 m over banehøjden i området mellem 5 km til 2 km.
Ved private droneflyvninger skal du holde 50 meters afstand til uvedkommende mennesker. Med et dronebevis må du flyve helt ind til 15 m til uvedkommende personer uden tilladelse og overflyve mennesker, der har givet samtykke til at blive overfløjet af dronen.
Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kræver, at droneførere har tilegnet sig en stærk teoretisk og teknisk viden om droner og sikkerhed, før de kan godkendes til et dronebevis. Alt dette dækkes i dette kursus, der er godkendt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen som adgangsgivende til dronebeviser.
For at kunne få udstedt et dronebevis skal man deltage fysisk på undervisningen på dronebevis-kurset og samtidig bestå den teoretiske multiple-choice prøve med 80% korrekte svar. Hvis man tager de større dronebeviser, skal man ligeledes bestå en praktisk flyveprøve på en supplerende flyvedag.
Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kræver, at du skal have flyveerfaring i form af mindst 5 timer uden for bymæssigt område før, at du kan få et dronebevis. Det betyder blot, at du i praksis skal logge ind i vores kursussystem efter tilmelding og bekræfte overfor os, at du har fløjet i 5 timer
Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kræver, at droneførere har en gyldig ansvarsforsikring til erhverv, der dækker de skader som dronen kan forvolde på tredjepart, hvis uheldet skulle være ude. Du skal derfor tegne en særlig forsikring der specifik dækker droneulykker før, at du må bruge dit dronebevis i praksis.
Adm. direktør i Droner ApS
Ekspert i lovgivning og jura vdr. droner og dispensationer
Adm. direktør i Droner ApS
Ekspert i droner fra DJI, droneflyvning og dronens teknik
Pilot og professionel dronefører
Ekspert i luftrummet, meteorologi og operationelle procedurer
Har handlet hos dem nogle gange nu, samt snakket med dem. De er super hurtige til at svare på spørgsmål, og har altid fået min ordre dagen efter. Kan kun anbefales
- Steven Andersen
Jeg har nu taget dronebevis 1B samt natflyvnings bevis hos Droner.dk Jeg kan varmt anbefale at kontakte Droner.dk både hvad angår kurser men også hjælp til udstyr.
- Morten S
Det var et super godt kursus - det overgik langt mine forventninger i både form og indhold - og indeholdt virkelig meget relevant information og gode råd og vejledning - det var virkeligt tiden og pengene værd!
- Anders B
Vil du gerne i gang med at flyve professionelt med droner? Så vil du højst sandsynligt komme ud for scenarier, hvor du skal overflyve bymæssigt område. For at få tilladelse til dette skal du have et dronebevis, der passer til din drones kategori.
Dette dronebevis-kursus har til formål at ruste droneførere til at udføre erhvervsmæssige flyvninger indenfor bymæssigt område, gennem to dages teoretisk- og én dags praktisk undervisning. Den praktiske undervisning er dog kun påkrævet, hvis man ønsker tilladelse til at flyve med større droner over 1,5 - 25 kg.
Teoriundervisningen lægger vægt på forskellige områder at droneteknologien, der bidrager til, at droneføreren får et større kendskab til drone-platformen. På den måde vil droneføreren få nogle redskaber til, hvordan man bør reagere i specifikke ulykkessituationer - og i den forbindelse forebygge eventuelle havarier og generelt blive en dygtigere og mere sikker dronefører.
Samtidig vil droneføreren blive skolet i det planlægningsmæssige i forbindelse med droneoperationer, der blandt andet spænder over emner som luftfartslovgivningen, sikkerhed og human factors, meteorologi, kortlære, risikoanalyse, missionsplanlægning og meget mere.
Hvis droneføreren ønsker at flyve med større droner i kategori 1B og kategori 2, skal der også gennemføres en praktisk undervisningsdag. Denne dag gennemføres ved hjælp af casebaseret undervisning fra den virkelige verden, hvor vi giver nogle planlægningsmæssige værktøjer til at håndtere mere udfordrende og avancerede drone-operationer. Flyvedagen indeholder desuden en række opstillede, realistiske scenarier, hvor kursusdeltagerne udsættes for nogle af de udfordringer og det pres, som man kan forvente i virkelighedens verden.
Emnerne på denne dag inkluderer blandt andet missionsplanlægning, pre-flight check, tilladelser, nødprocedurer og naturligvis praktisk flyvning med dronen.
I den praktiske flyvning undervises der i en række forskellige øvelser, som skal udføres i ATTI mode. Hvis du ønsker at forberede dig på disse inden kurset, har vi udarbejdet en praktisk guide om droneflyvning som blandt andet gennemgår lige netop de øvelser der præsenteres på kurset. Du finder guiden her og øvelserne er at finde i slutningen af guiden.
Som godkendt uddannelsesinstitution faciliterer vi eksamener efter den teoretiske og den praktiske del.
Teoridelen afsluttes med en multiple-choice eksamen, som skal bestås med minimum 80% korrekte svar. Hvis man ikke består i første omgang, så får man mulighed for to efterfølgende re-eksamener. Vi har beståelsesgaranti på dette kursus, således at alle deltagere kommer igennem. Det er en forudsætning, at man har deltaget fysisk til samtlige lektioner for at kunne gå til eksamen. Du kan finde mere information om teoriprøven her
Den praktiske del afsluttes ligeledes med en godkendt flyvetest, hvor droneførerens evner indenfor missionsplanlægning og håndtering af dronen bliver kontrolleret. Du kan finde mere information om den praktiske flyveprøve her
Når du starter på dronebevis-kurset skal have flyveerfaring i form af mindst 5 timers droneflyvning uden for bymæssigt område før, at du kan få et dronebevis - selv kategori 1A. Du skal ikke sende en flyvelog til os, men blot logge ind i vores kursussystem efter tilmelding og bekræfte overfor os, at du har fløjet i 5 timer. Hvis du skal op til kategori 1B eller 2 skal din flyveerfaring være med en drone i den kategori, som du ønsker at gå til flyveprøve i. Det vil sige, at hvis man ønsker at gå til prøve til kategori 2, så skal man enten have den påkrævede flyveerfaring med eksempelvis en S1000 eller en Matrice 600.
Hvis du ikke har fået logget et tilstrækkeligt antal flyvninger eller flyvetid, så skal du tage kontakt til vores kursusafdeling, så arrangerer vi, at du kommer på vores introkursus, der sidestilles med flyveerfaring.
For at få din personlige certificering af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, kræver det, at du har været på et kursus hos en godkendt uddannelsesinstitution, der underviser dig i emner som teknik, styresystemer, vejrforhold, kortlæsning, lovgivning og regler, samt at du har upåklagelige flyvefærdigheder. Alt dette får du tilegnet dig på dette kursus, der munder ud i et dronebevis.
Vores undervisere arbejder professionelt med droner til dagligt og er selv certificeret af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Vi har håndplukket de dygtigste undervisere indenfor teknik, planlægning, lovgivning, fotografering, samt praktisk flyvning. Udover din tilladelse får du samtidig undervisning af landets førende eksperter, hvilket ligeledes vil rykke dig som dronefører.
Ved hjælp af casebaseret undervisning fra den virkelige verden giver vi kursusdeltagerne nogle planlægningsmæssige værktøjer til at håndtere mere udfordrende og avancerede drone-operationer. Flyvedagen indeholder desuden en række opstillede, realistiske scenarier, hvor kursusdeltagerne udsættes for noget af det kaos, som man udsættes for i virkelighedens verden.
Vi gør et stort arbejde i at kvalitetssikre dette kursus, således at dette lever op til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens standarder. Kurset indeholder alle emner fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens syllabus og giver derfor merit som dokumenteret erfaring med droner, hvilket giver adgang til en certificering hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.