Dronebevis kategori 1A, 1B og 2 - Pris fra 2999 DKK ex. moms
Flyv i bymæssigt område
Flyv inde i byerne
Flyv tættere på lufthavne
Helt ind til 2 km
Flyv tættere på veje
Overflyv veje
Flyv tættere på mennesker
Der har givet samtykke
To dages teoretisk undervisning og teoretisk prøve
2999 DKK
ekskl. moms
To dages teori og en praktisk flyvedag
5499 DKK
ekskl. moms
To dages teori og en praktisk flyvedag
5499 DKK
ekskl. moms
Skriv til vores kursusafdeling på kurser@droner.dk - og eller udfyld vores formular
Vil du flyve professionelt med droner? Så vil du komme ud for scenarier, hvor du skal flyve tæt på bymæssigt område eller større offentligere veje. For at få tilladelse til denne type erhvervsmæssige operationer, skal du have et dronebevis, der passer til din drones kategori.
Droner.dk's dronebevis-kursus har til formål at ruste droneførere til at udføre erhvervsmæssige flyvninger inden for bymæssigt område gennem to dages teoretisk undervisning og én dags praktisk undervisning. Den praktiske undervisning er kun påkrævet, hvis du ønsker tilladelse til at flyve med større droner over 1,5 – 25 kg.
Fleksibel booking
Flyt frit rundt mellem hold
Undervisning af piloter
Førende undervisere
Afsæt i virkelige scenarier
Case-baseret undervisning
Godkendt af Trafikstyrelsen
Godkendt undervisning
5 ud af 5 stjerner på Trustpilot baseret for over 100 Trustpilot-anmeldelser
Har lige taget dronebevis 1A
"Det var et super godt kursus - det overgik langt mine forventninger i både form og indhold. Det var virkeligt tiden og pengene værd!."
Steven Andersen
Dronebevis 1B + natflyvning
"Jeg har nu taget dronebevis 1B samt natflyvnings bevis hos Droner.dk Jeg kan varmt anbefale at kontakte Droner.dk både hvad angår kurser men også hjælp til udstyr."
Mads Dalsgaard
God undervisning
"En god og struktureret undervisning i dronens opbygning og lovgivning for flyvning i bymæssig bebyggelse. Fleksibel i forhold til ændringer af tilmelding til kurset. "
Jacob
Et udsnit af virksomheder, der har valgt os som kursus- og drone-leverandør
Flyvedagen afsluttes med en officiel flyveprøve, hvor du skal udføre forskellige øvelser.
Du skal have en ansvarsforsikring og registrere din drone. Det hjælper vi med på kurset
Du får mulighed for at tilkøbe en lærebog på kurset, så du kan repetere bagefter.
Begge teoretiske dage er fra 9.00 - 16.30. Det gælder både i København og Aarhus
Du kan vælge at leje en drone til den praktiske flyveprøve, hvis du skal have 1B eller 2.
Få tilladelse til alle de avancerede droneoperationer
To dages teoretisk undervisning og teoretisk prøve
2999 DKK
ekskl. moms
Praktisk flyvedag og praktisk prøve
2499 DKK
ekskl. moms
Én aften med teoretisk undervisning og praktisk prøve
2999 DKK
ekskl. moms
Har du spørgsmål til dronebeviset Er der noget, som du er i tvivl om? Skriv eller ring til os - vores drone-eksperter sidder klar til at hjælpe dig!
Teoriundervisningen lægger vægt på forskellige områder at droneteknologien, der bidrager til, at droneføreren får et større kendskab til drone-platformen. På den måde vil droneføreren få nogle redskaber til, hvordan man bør reagere i specifikke ulykkessituationer - og i den forbindelse forebygge eventuelle havarier og generelt blive en dygtigere og mere sikker dronefører.
Samtidig vil droneføreren blive skolet i det planlægningsmæssige i forbindelse med droneoperationer, der blandt andet spænder over emner som luftfartslovgivningen, sikkerhed og human factors, meteorologi, kortlære, risikoanalyse, missionsplanlægning og meget mere.
Hvis droneføreren ønsker at flyve med større droner i kategori 1B og kategori 2, skal der også gennemføres en praktisk undervisningsdag. Denne dag gennemføres ved hjælp af casebaseret undervisning fra den virkelige verden, hvor vi giver nogle planlægningsmæssige værktøjer til at håndtere mere udfordrende og avancerede drone-operationer. Flyvedagen indeholder desuden en række opstillede, realistiske scenarier, hvor kursusdeltagerne udsættes for nogle af de udfordringer og det pres, som man kan forvente i virkelighedens verden.
Emnerne på denne dag inkluderer blandt andet missionsplanlægning, pre-flight check, tilladelser, nødprocedurer og naturligvis praktisk flyvning med dronen.
I den praktiske flyvning undervises der i en række forskellige øvelser, som skal udføres i ATTI mode. Hvis du ønsker at forberede dig på disse inden kurset, har vi udarbejdet en praktisk guide om droneflyvning som blandt andet gennemgår lige netop de øvelser der præsenteres på kurset. Du finder guiden her og øvelserne er at finde i slutningen af guiden.
I forbindelse med kurset har vi udarbejdet et kompendie som bliver givet ved start af kurset. Dette kan være dit opslagsvæk under teoriundervisningen hvis der skulle være tvivl omkring det gennemgået.
Ved afslutningen af kurset har du mulighed for at købe enten vores udvidede kursusmateriale som er et kompendie med grundig gennemgang af alt teori fra kurset - dette kan benyttes som opslagsværk efterfølgende ved tvivl omkring teknik, lovgivning eller lignende.
Her vil det også være muligt at købe vores nye bog "Lær at flyve drone på to timer" som er en gennemgang af alt det nødvendige man skal vide omkring plus gode råd fra vores droneeksperter.
Kurset finder sted fra 09.00 til 16.30, med mindre andet er angivet. Vi skal nok informere om eventuelle ændringer i forbindelse med dronebevis kurserne derfor er det vigtigt, at info-mailen der bliver sendt ud ved tilmeldingen læses grundigt igennem.
Ved kategori 1B og 2 kræver det en drone indenfor kategorien til den praktiske flyveprøve, dronerne der typisk bruges til 1B er Inspire eller Matrice 200 serien hvor at kategori 2 er Matrice 600.
Hvis ikke man selv har mulighed for at medbringe drone, så vil der være mulighed for at leje en drone indenfor kategorien hos os. Vi opsætter dronen og medbringer den til flyvedagen. Selve træning med dronerne skal du selv sørge for og vi anbefaler dig derfor at tage dronebevis til den kategori drone som du primært skal flyve med.
For nærmere info omkring leje af udstyr er du velkommen til at kontakte os på udlejning@droner.dk.
Som godkendt uddannelsesinstitution faciliterer vi eksamener efter den teoretiske og den praktiske del.
Teoridelen afsluttes med en multiple-choice eksamen, som skal bestås med minimum 80% korrekte svar. Hvis man ikke består i første omgang, så får man mulighed for to efterfølgende re-eksamener. Vi har beståelsesgaranti på dette kursus, således at alle deltagere kommer igennem. Det er en forudsætning, at man har deltaget fysisk til samtlige lektioner for at kunne gå til eksamen. Du kan finde mere information om teoriprøven her
Den praktiske del afsluttes ligeledes med en godkendt flyvetest, hvor droneførerens evner indenfor missionsplanlægning og håndtering af dronen bliver kontrolleret. Du kan finde mere information om den praktiske flyveprøve her
Når du starter på dronebevis-kurset skal have flyveerfaring i form af mindst 5 timers droneflyvning uden for bymæssigt område før, at du kan få et dronebevis - selv kategori 1A. Du skal ikke sende en flyvelog til os, men blot logge ind i vores kursussystem efter tilmelding og bekræfte overfor os, at du har fløjet i 5 timer. Hvis du skal op til kategori 1B eller 2 skal din flyveerfaring være med en drone i den kategori, som du ønsker at gå til flyveprøve i. Det vil sige, at hvis man ønsker at gå til prøve til kategori 2, så skal man enten have den påkrævede flyveerfaring med eksempelvis en S1000 eller en Matrice 600.
Hvis du ikke har fået logget et tilstrækkeligt antal flyvninger eller flyvetid, så skal du tage kontakt til vores kursusafdeling, så arrangerer vi, at du kommer på vores introkursus, der sidestilles med flyveerfaring.
For at få din personlige certificering af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, kræver det, at du har været på et kursus hos en godkendt uddannelsesinstitution, der underviser dig i emner som teknik, styresystemer, vejrforhold, kortlæsning, lovgivning og regler, samt at du har upåklagelige flyvefærdigheder. Alt dette får du tilegnet dig på dette kursus, der munder ud i et dronebevis.
Vores undervisere arbejder professionelt med droner til dagligt og er selv certificeret af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Vi har håndplukket de dygtigste undervisere indenfor teknik, planlægning, lovgivning, fotografering, samt praktisk flyvning. Udover din tilladelse får du samtidig undervisning af landets førende eksperter, hvilket ligeledes vil rykke dig som dronefører.
Ved hjælp af casebaseret undervisning fra den virkelige verden giver vi kursusdeltagerne nogle planlægningsmæssige værktøjer til at håndtere mere udfordrende og avancerede drone-operationer. Flyvedagen indeholder desuden en række opstillede, realistiske scenarier, hvor kursusdeltagerne udsættes for noget af det kaos, som man udsættes for i virkelighedens verden.
Vi gør et stort arbejde i at kvalitetssikre dette kursus, således at dette lever op til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens standarder. Kurset indeholder alle emner fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens syllabus og giver derfor merit som dokumenteret erfaring med droner, hvilket giver adgang til en certificering hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.
Efter du har taget dronebeviset, skal du som udgangspunkt ikke søge nogen tilladelser til at flyve i byen. Det eneste du skal gøre er at orientere den lokale politikreds, hvor du vil flyve, 24 timer inden flyvningens start.
Der findes 3 forskellige dronebeviser.
Derudover har du også mulighed for at tage natpåtegnelse, hvis du skal flyve med din drone efter mørkets frembrud.
Har du overvejet at blive professionel dronepilot og udvide dine karrieremuligheder, så kig på vores dronepilotuddannelse, hvor du på kun en uge bliver dronespecialist.
Læs mere om uddannelsen her: https://droner.dk/dronepilotuddannelsen
Det korte svar er nej. Dronereglerne varierer fra land til land. Dronereglerne og beviserne gælder i Rigsfællesskabet, hvilket omfatter Danmark, Færøerne samt Grønland.