Vent venligst ...

Varen er lagt i kurven
{{var product.name}}
Continue shopping
View cart & checkout

Få en godkendt driftshåndbog

Bemærk!
Pr. 1/9-2016 er kravet om driftshåndbøger og dispensationsansøgning frafaldet hos Trafik- og Byggestyrelsen, i forbindelse med droneflyvning.
I stedet er dronebeviset blevet indført, som udstedes af godkendte droneskoler - inkl. os hos Droner.dk - efter et afsluttet og bestået dronebevis-kursus.
Her kan du læse mere om dronebeviset og dronebevis-kurset.

Vi udarbejder en komplet driftshåndbog til din virksomhed

Vil du gerne i gang med at flyve professionelt med droner i Danmark? For at din virksomhed kan blive certificeret af Trafikstyrelsen, skal din virksomhed ansøge om dispensation - og driftshåndbogen er en væsentlig del af dispensationen. Vi har flere års ekspertise og erfaring med udarbejdelse driftshåndbøger til virksomheder og organisationer, der lever op til Trafikstyrelsens standarder. Vi kan derfor garantere dig, at vores driftshåndbog bliver godkendt.

Prisen for en godkendt driftshåndbog

Her ser du et overslag over priserne for en driftshåndbog.

Kategori 1A: 2999 DKK ekskl. moms.

Kategori 1B: 3799 DKK ekskl. moms.

Kategori 2: 4499 DKK ekskl. moms.

Det anbefales, at driftshåndbogen købes sammen med vores dronepilot-kursus. Bemærk, at prisen for driftshåndbogen ikke inkluderer behandlingsgebyret hos Trafikstyrelsen.

Skriv til info@droner.dk og kom igang med det samme

Hvad er en driftshåndbog

Man er som privatperson underlagt BL 9-4 (bestemmelserne om luftfart med ubemandede luftfartøjer, som ikke vejer over 25 kg). Disse regler indbefatter blandt andet, at man ikke må flyve 150 meter inden for bymæssig bebyggelse eller 150 meter inden for større offentlige veje. Hvis man skal flyve med droner professionelt, kan disse regler virke hæmmende for de opgaver, som man kan udføre. Derfor tillader Trafikstyrelsen, at virksomheder, offentlige organisationer og forskere kan omgå disse regler ved at søge om dispensation. Med en dispensation er man underlagt AIC B 08/14 (erhvervsmæssig mv. brug af ubemandede luftfartøjer (UAS/RPAS) i Danmark). Disse regler er mere lempelige på de fleste områder af BL 9-4, men der stilles ligeledes langt større sikkerhedsmæssige krav til virksomheden eller organisationen for at kvalificere sig til at flyve efter disse regler.

Hvad indeholder vores driftshåndbøger

At udarbejde en driftshåndbog på egen hånd er en tidskrævende opgave, der kræver dedikation, viden og hårdt arbejde. En godkendelsesværdig driftshåndbog vil typisk omfatte omkring 70 A4 sider inkl. bilag. Der er strenge sikkerhedsmæssige procedurer, der skal følges før- under og efter operationer. Ydermere skal der være nøje planlagte nødprocedurer, hvis uheldet skulle være ude. Piloterne i virksomhed skal have et højt kompetenceniveau - både i teori og praksis, hvilket skal sikres gennem et uddannelsesprogram af egne piloter. Endvidere stilles der krav til ansvarlig vedligeholdelse og kontrol af udstyr, samt logføring af flyvninger. For at kunne dokumentere overfor Trafikstyrelsen, at man har sat sig grundigt ind i disse problemstillinger, skal man derfor udarbejde en såkaldt driftshåndbog, der beskriver alle disse procedurer.

I det følgende ses de overordnede punkter, som en driftshåndbog skal indeholde:

  1. Indledning
  2. Virksomhedsbeskrivelse
  3. Revisionsliste
  4. Anvendte droner
  5. Organisation og ansvar
  6. Risikoanalyse
  7. Tekniske bestemmelser
  8. Operative bestemmelser
  9. Ulykker, hændelser og rapportering
  10. Bilag

Hvis er interesseret i at høre mere om driftshåndbøger, kurser mm. så kontakt info@droner.dk, så vender vi tilbage via e-mail eller telefonisk alt efter dit behov.

Trafikstyrelsens håndteringsgebyr

Trafikstyrelsen stiller strenge krav til denne og en gennemgang faktureres med 985 kroner / timen jf. BL 9-10. Det kan derfor blive en omkostningsfuld oplevelse at aflevere en driftshåndbog med for mange fejl og mangler. Vi har lavet en gennemarbejdet driftshåndbogsmodel, der vil resultere i et så lavt timeforbrug hos Trafikstyrelsen som muligt.

Har du spørgsmål til driftshåndbogen, som du ikke fik svar på?

Hvis du brænder inde med nogle spørgsmål, som vi ikke besvarer på denne side, er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor. Vi vil derfor forsøge at svare tilbage hurtigst muligt.