DJI Mavic Air 2

På lager i webshop
Sendes på mandag til levering tirsdag
6.190 DKK
Inkl. moms
Fragt: Gratis
Forventet levering: 1 hverdag

Ekspertens anmeldelse

Kort om produktet

Mavic Air 2 er godt balanceret mellem spændende features, transportvenlighed og et godt kamera til prisen. Mavic Air 2 har et kamera, der tager 48 MP-billeder og 4K-video med mulighed for 8K hyperlapses. Desuden kan kameraet skyde 1080p i 240 fps med mulighed for 8x slowmotion-skud.

Forbindelsen mellem dronen og fjernkontrollen er væsentligt forbedret for at begrænse interferens og signalbrud. Det gør Mavic Air 2 til en sikker og stabil, der også kan anvendes i svære omgivelser som bymæssigt område, hvor der generelt er mange signalforstyrrende elementer.

Særligt udmærker Mavic Air 2 sig med de mere actionprægede skud, hvor Mavic Air 2 kan gøre brug af det avancerede Action Track 3.0. Her kan Mavic Air 2 automatisk følge en bil i flotte cinematiske bevægelser og laver optagelser, som normalt kun var muligt i et to-personers setup med en stor drone.

Mavic Air 2 har en masse features, der giver mulighed for en masse fantastiske skud, som den kan udføre helt automatisk. Den nye Spotlight-funktion, hvor dronen automatisk følger objekter, mens du kun skal styre dronen, bliver guld værd for fotografer.

Samtidig har Mavic Air 2 en så stabil forbindelse mellem fjernkontrollen og dronen, at dronen også egner sig til svære inspektionsopgaver - selv, hvor der er signalforstyrrende elementer, som bygninger med wifi-routere, telemaster og lign.

Anvendelsesmuligheder

DJI Mavic Air 2 hører under betegnelsen Legacy-droner da vægten er under 2 kg. Det betyder at fjernpiloten skal være indehaver af et dronebevis eller have erhvervet et kompetencecertifikat, for at måtte flyve både på landet og i byerne.

Droneflyvning skal som minimum foregå 50 meter fra mennesker, medmindre fjernpiloten erhverver et PDRA-S01 certifikat. Efter dette kursus kan du komme helt ned til 10 meter afstand til personer.

I tilfælde af uventet overflyvning af uvedkommende personer er det fjernpilotens ansvar at reducere tidsrummet for flyvningen mest muligt.

Dronen må flyve i en maksimal højde af 120 m over terræn. Dronebekendtgørelsens restriktioner skal efterleves og de danske regler skal følges ift. afstandkrav mm. som kan findes på droneluftrum.dk

Droneekspert

Toke Kristian Suhr

Droneekspert, Droner.dk


Fordele

 • Fordele 34 minutters flyvetid
 • Fordele 48 MP stitchede billeder og 8K Hyperlapse
 • Fordele Lille og transportabel
 • Fordele 4K i op til 60fps

Udfordringer

 • Ulemper En kraftfuld, men kun 1/2´sensor
 • Ulemper Kun objekt-sensorer i 3 retninger

Samlet vurdering

" Fremragende "

5/5 stjerner

Drone med alt det nye
Kraftfuld drone, som du altid har med på farten

Mavic Air 2 dronen er udstyret med en 1/2,0 tomme sensor, der skyder billeder i 12 MP eller 48 MP (stiched) og video i 4K i op til 60 fps. Samtidig kan kameraet skyde 8K hyperlapses (timelapses med bevægelse) og slowmotion-skud i 1080P video i op til 240 fps for 8x slowmotion

Mavic Air 2 er spækket med en masse nye features, der arbejder godt sammen med kameraet, og hjælper dig med at få mest ud af din drone. Mavic Air 2 har blandt andet de nyeste versioner af Active Track, Spotlight og andre intelligent flyvemodes.

Mavic Air 2 har redskaberne til at assistere den ambitiøse fotograf, men kan samtidig imponere selv de mest kræsne hobbyfotografer med mulighed for at lave spændende og inspirerende skud helt automatisk, der ellers kun har været tilgængelig for fotografer med mange års rutine i klipning og redigering

Ekstra sikkerhed
En opgradering på alle områder

DJI har forsøgt at installere så mange features og funktioner som muligt på en så lille platform som muligt - og resultat er Mavic Air 2. Mavic Air 2 er opdateret med alle de nyeste teknologier og high end features, der ellers udelukkende findes på de større droner med større computere.

Mavic Air 2 er optimeret og har langt mere processorkraft end dens forgænger, og skal derfor ses som en prisvenlig, men stadig professionel drone med de samme features, som de helt store modeller.

Udover computeren har dronen bedre objekt-sensorer for bedre sikkerhed og stærkere forbindelse for en mere stabil flyvning. Alt sammen væsentlige opgraderinger, der gør, at du kan flyve med ro i maven

Flyvetid
34 minutters flyvetid pr. batteri

Mavic Air 2 er en designet til at give den bedste mulige flyvetid. DJI bliver hele tiden bedre til at presse teknologien til det yderste. Denne gang er dronens flyvetid nået helt op på 34 minutter under optimale omgivelser.

De 34 minutter skal forstås som, hvis dronens batteri køres helt i bund. Normalt vil du gerne lande drone med ca. 30% tilbage på batteriet, så du har batterikapacitet til udforudsete situationer. Derfor vil du kunne forvente omkring 26 minutters effektiv i praksis. Der står i skarp kontrast til den forrige Mavic Air 1 med en angivet flyvetid på 21 minutter og reel effektiv flyvetid på ca. 15 minutter

Med den optimerede flyvetid kan du slippe afsted med kun 1-2 ekstra batterier for den bedste oplevelse med dronen

Nye muligheder
Intelligent Flight Modes 3.0

Med DJIs software får man muligheder for 'intelligente flyvemodes'. Det er særlige - ofte automatiske - flyveindstillinger, der hjælper dig med at lave ekstraordinære optagelser. Disse intelligente flyvemodes bliver konstant optimeret, udviklet og mere raffinerede. Den nyeste version er version 3.0, som ligger i Mavic Air 2

Med Active Track 3.0 kan dronen automatisk flyve efter en cykelrytter, en bil eller en båd - og hele tiden holde fokus på objektet. Det hele foregår automatiske og typisk bedre framing end selv de dygtigste dronepiloter vil kunne præsetere.

Spotlight 2.0 er en funktion, der tidligere kun har været tilgængelig på den store Inspire 2-drone, men er nu kommet til en mindre platform. Funtionen gør at du kan låse kameraet fast på et objekt og derefter flyve manuelt rundt i luften, mens dronen holder kameraet fast rettet på det valgte objekt. En fed og vigtig feature for videoproduktion, hvor du er alene derude.

Point of Interest 3.0 tillader dig at cirkle rundt om et objekt, men sammenlignet med tidligere versioner, tillader Mavic Air 2 dig nu at holde fokus objekter i bevægelser som eksempelvis både, mennesker eller køretøjer.

Hyperlapse
Avanceret hyperlapse i 8K

Med Mavic Air 2 får du en masse muligheder for at lave nogle optagelser, der ellers krævede mange timer i redigeringsrummet. Én af disse muligheder er hyperlapses. Før i tiden krævede det en kolossal mængde tid at redigere - og det var bestemt ikke for alle. DJI har med deres nye teknologier gjort det tilgængeligt for alle - blot med et enkelt tryk på fjernkontrollen og en simpel opsætning med masser af muligheder.

Et timelapse er en video, hvor et kamera optager over en længere periode, men hvor hele filmen vises hurtigt over et kort tidsramme. Et hypelapse er et timelapse, hvor kameraet bevæger sig samtidig med, at det optager. Mavic Air 2 kan optage hyperlapses i 8K. Hypelapses bliver lavet ved, at dronen tager 48 MP billeder og sticher dem sammen i 8K hyperlapse-videoer. Den høje kvalitet sikrer et imponerende detaljeniveau.

Hyperlapses er interessante, når man filmer noget i bevægelser. Mennesker der bevæger sig.

Active Track 3.0
Brug Active Track 3.0 til objekter i bevægelse

Hvis du skal lave nogle interessante droneoptagelser, så giver det en helt ny dimension, hvis dit motiv er i bevægelse. Udfordringen ligger her, at det er ekstremt svært at flyve dronen samtidig med, at du sikrer, at det du filmer ligger korrekt i billedet.

Før i tiden løste man den opgave ved at have en stor drone - eksempelvis en Inspire-drone - og tilknytte to fjernkontroller. Én styrer person dronen og én person styrer kameraet. Det krævede altså to personer og det hele store setup at producere droneoptagelser af ting i bevægelse, hvis man ønskede en kvalitet, der kunne bruges professionelt.

Dette har DJI revolutioneret med deres Active Track-funktion. Mavic Air 2 har oven i købet den aller nyeste udgave, hvor med et par hurtige klik i appen, kan sætte dronen op og helt automatisk flyve efter objekter i bevægelse som eksempelvis en cykelrytter, en bil eller en person, der løber. Dronen følger helt automatisk objektet - og tager ikke objektet i billedet under flyvningen.

Med dronens ekstra sikkerhedssensorer, så har du også de bedste forudsætninger for, at dronen ikke flyver ind i noget, mens den flyver rundt automatisk.

Spotlight
Bliv en énmandshær med Spotlight-funktionen

I forlængelse af Active Track 3.0-funktionen, så kan man med Active Track på særligt udvalgte droner - herunder Mavic Air 2 - vælge en Spotlight-funktion. Dette er en særligt cinematisk funktion, der låser kameraet fast på et objekt, og så kan du i princippet flyve frit rundt med dronen, mens den peger fast på objektet.

Dette tilsyneladende simple funktion er den vigtigste feature, når du skal ud og lave video med din drone. Det har nemlig en kæmpe betydning for optagelsens kvalitet, at det objekt du filmer hele tiden ligger i samme område i billeder og ikke flyder for meget rundt i framen. Med Spotlight-funktionen er du altså sikret et stabilt og automatisk cinematisk feel i dine droneoptagelser

Slowmotion
Lav fantastiske slowmotion-skud i 240fps

Mavic Air 2 har mulighed for at skyde slowmotion optagelser i 120fps og 240fps ved 1080p. Det betyder, at Mavic Air 2 kan producere slowmotion video med op til 240 billeder i sekundet. Det er 10 gange langsommere end at optage med 24 bps eller 8 gange langsommere end at optage med 30 fps. Resultatet er fantastisk , men det går til gengæld så langsomt, at du skal have en del hastighed på dronen før, at det ikke ligner, at optagelsen er gået helt i stå.

Slowmotion skud virker typisk godt ved rindende vand eller objekter i hurtigt bevægelse, hvor slowmotion effekten giver en helt ny dimension til dine droneoptagelser.

 
 

 

Drone

 • Vægt

 • 570 g
 • Størrelse

 • Foldet:
  180×97×84 mm (Længde×Bredde×Højde)
  Udfoldet:
  183×253×77 mm (Længde×Bredde×Højde)
 • Diagonal længde

 • 302 mm
 • Maksimal stigehastighed

 • 4 m/s (S Mode)
  4 m/s (N Mode)
 • Maksimal dalehastighed

 • 3 m/s (S Mode)
  3 m/s (N Mode)
  5 m/s (S Mode ved hurtigt dyk)
  3 m/s (alle modes ved 4500 m over havniveau)
 • Maksimal højde over havniveau

 • 5000 m
 • Maksimal flyvetid (uden vind)

 • 34 minutter
 • Maksimal svævetid (uden wind)

 • 33 minutter
 • Maksimal antal km i en opladning

 • 18,5 km
 • Maksimal horizontal hastighed

 • 19 m/s (S Mode)
  12 m/s (N Mode)
  5 m/s (T Mode)
 • Maksimal vindkomponent

 • 8.5-10.5 m/s (Niveau 5)
 • Maksimal hældning

 • 35° (S Mode)
  20° (N Mode)
  35° (N Mode ved stærk vind)
 • Maksimal rotationshastighed

 • 250°/s (S Mode)
  250°/s (N Mode)
 • Drifttemperatur

 • -10° til 40°C
 • Frekvenser

 • 2.400-2.4835 GHz
  5.725-5.850 GHz
 • Transmitionseffekt (EIRP)

 • 2.400-2.4835 GHz:
  FCC: ≤26 dBm
  CE: ≤20 dBm
  SRRC: ≤20 dBm
  MIC: ≤20 dBm

  5.725-5.850 GHz:
  FCC: ≤26 dBm
  CE: ≤14 dBm
  SRRC: ≤26 dBm
 • Svævepræcision

 • Vertikalt:
  ±0.1 m (via optisk positionering)
  ±0.5 m (via GPS-positionering)

  Horinzontalt:
  ±0.1 m (via optisk positionering)
  ±1.5 m (via GPS-positionering)
 • Propeller

 • Quick release, lav støj, foldbare
 • Satellitsystem

 • GPS+GLONASS
 • Kompas

 • Enkelt kompas
 • IMU

 • Enkelt IMU
 • Intern harddisk

 • 8 GB

Batteri

 • Kapacitet

 • 3500 mAh
 • Volt

 • 11.55 V
 • Ladestørm

 • 13.2 V
 • Batteritype

 • LiPo 3S
 • Energi

 • 40.42 Wh
 • Vægt

 • 198 g
 • Ladetemperatur

 • 5° til 40°C
 • Ladeeffekt

 • 38 W

Kamera

 • Sensor

 • 1/2" CMOS
  Effektive Pixels: 12 MP og 48 MP
 • Objektiv

 • FOV: 84°
  Ækvivalent focal-distance: 24 mm
  Blænde: f/2.8
  Fokusrækkevidde: 1 m to ∞
 • ISO

 • Video:
  100-6400

  Billeder (12 MP):
  100-3200 (Auto)
  100-6400 (Manuel)
  Billede (48 MP):
  100-1600 (Auto)
  100-3200 (Manuel)
 • Maksimal billedestørrelse

 • 48 MP 8000×6000 pixel
 • Billede-modes

 • Single: 12 MP and 48 MP
  Burst: 12 MP, 3/5/7 frames
  Automatic Exposure Bracketing (AEB): 12MP, 3/5 Frames at 0.7EV Bias
  Timed: 12 MP 2/3/5/7/10/15/20/30/60 seconds
  SmartPhoto: Scene Recognition, HyperLight, and HDR
  HDR Panorama:
  Vertical (3×1): 3328×8000 pixels (Width×Height)
  Wide (3×3): 8000×6144 pixels (Width×Height)
  180° Panorama (3×7): 8192×3500 pixels (Width×Height)
  Sphere (3×8+1): 8192×4096 pixels (Width×Height)
 • Billedeformater

 • JPEG/DNG (RAW)
 • Videoopløsning

 • 4K Ultra HD: 3840×2160 24/25/30/48/50/60 fps
  2.7K: 2688×1512 24/25/30/48/50/60 fps
  FHD: 1920×1080 24/25/30/48/50/60/120/240 fps
  4K Ultra HD HDR: 3840×2160 24/25/30 fps
  2.7K HDR: 2688×1512 24/25/30 fps
  FHD HDR: 1920×1080 24/25/30 fps
 • Farveprofiler

 • D-Cinelike, Normal
 • Videoformater

 • MP4/MOV (H.264/MPEG-4 AVC, H.265/HEVC)
 • Bitrate

 • 120 Mbps
 • SD-kort

 • Supporterede microSD med kapacitet op til 256 GB
 • Supporteret filsystemer

 • FAT32 og exFAT
 • Zoom

 • Ikke muligt

Gimbal

 • Stabilisering

 • 3-akset (tilt, roll, pan)
 • Mekanisk begrænsning

 • Tilt: -135° til 45°
  Roll: -45° til 45°
  Pan: -100° til 100°
 • Kontrolerbar begrænsning

 • Tilt: -90° til 0° (Normalt)
  -90° til 24° (udviddet)
 • Maksimal hastighed (tilt)

 • 100°/s
 • Præcision

 • ±0.01°

Vision System

 • Frem

 • Precision Measurement Range: 0.35-22.0 m
  Detection Range: 0.35 to 44 m
  Effective Sensing Speed: 12 m/s
  Field of View (FOV):
  71° (horizontal), 56° (vertical)
 • Backward

 • Precision Measurement Range: 0.37-23.6 m
  Detection Range: 0.37-47.2 m
  Effective Sensing Speed: 12 m/s
  Field of View (FOV):
  44° (horizontal), 57° (vertical)
 • Available Downward Sensors

 • Dual Vision Sensors + Time of Flight Sensors (ToF)
 • Downward

 • ToF Measurement Range: 0.1-8 m
  Hovering Range: 0.5-30 m
  Vision Sensor Hovering Range: 0.5-60 m
 • Left/Right

 • None
 • Downward Auxillary Light

 • Single LED

Safety

 • Obstacle Avoidance System

 • Advanced Pilot Assistance Systems (APAS) 3.0

Video Transmission

 • Transmission System

 • OcuSync 2.0
  2.4 GHz/5.8 GHz Auto-Switching
 • Max Transmission Distance

 • 10 km (FCC), 6 km (CE), 6 km (SRRC), 6 km (MIC)
 • Live View Quality

 • 720p@30fps/1080@p30fps
 • Latency (depending on environmental conditions and mobile device)

 • 120-130 ms
 • Video Transmission Encoding format

 • H.265
 • Max Live View Bitrate

 • 40 Mbps
 • Operating Frequency

 • 2.400-2.4835 GHz
  5.725-5.850 GHz

Remote Controller

 • Remote Controller Transmission System

 • OcuSync 2.0
 • Supported Mobile Device Connectors

 • Lightning, Micro USB, USB Type-C
 • Max. Supported Mobile Device Size

 • 180×86×10 mm (Height×Width×Thickness)
 • Operating Temperature

 • -10° to 40°C (14° to 104°F)
 • Transmitter Power (EIRP)

 • 2.400-2.4835 GHz:
  FCC: ≤26 dBm
  CE: ≤20 dBm
  SRRC: ≤20 dBm
  MIC: ≤20 dBm

  5.725-5.850 GHz:
  FCC: ≤26 dBm
  CE: ≤14 dBm
  SRRC: ≤26 dBm
 • Operating Current/Voltage

 • 1200 mA@3.7V (Android)
  700 mA@ 3.7 V (iOS)

Charger

 • Charging Input

 • 100-240 V, 50/60 Hz, 1.3 A
 • Charging Output

 • Charging Port: 13.2 V⎓2.82 A
  USB Port: 5 V⎓2 A
 • Voltage

 • 13.2 V
 • Rated Power

 • 38 W

Kom godt i gang med din Mavic Air 2i!

Her er Droner.dk's startguide til Mavic Air 2'en - så du kan komme problemfrit fra start.

Oplad batteriet

Det første du skal gøre er at sætte batteriet til opladning. Når du modtager batteriet, vil der være ca. 30% strøm på af transportmæssige årsager.

Sæt opladerstikket i porten lige for enden af batteriet - og sæt opladeren i en stikkontakt. Det tager op til 90 minutter at oplade et batteri.

Download appen

Derefter skal du downloade appen “DJI Fly”.

Når du har downloadet appen, skal du registrere dig som DJI-pilot og verificere din e-mail adresse.

Aktivér dronen

Når batteriet er opladet, sætter du batteriet i dronen og tænder dronen.

Du tænder dronen ved at trykke på knappen på batteriet. Tricket er, at du først trykker én gang hurtigt på knappen og bagefter hurtigt trykker igen, hvor du så holder knappen inde, indtil dronen siger en lyd.

Når dronen er tændt, så forbinder du din smartphone til fjernkontrollen med et USB-kabel. Derefter sætter du smartphonen i holderen på fjernkontrollen.

Du tænder derefter fjernkontrollen på "Tænd"-knappen i højre side med samme teknik som med dronen.

Du åbner derefter appen og logger ind med din DJI-profil.

Når du er logget ind med din DJI-profil, vil appen bede dig om at aktivere din drone.

Når du har aktiveret din drone i appen, så har du præcis 48 timer til at tilknytte din DJI Care-forsikring.

Har du ikke en DJI Care-forsikring, kan du købe den her - så længe der ikke er gået 48 timer siden, du har registreret din drone:

https://droner.dk/dji-care-refresh-mavic-air-2-eu

Opdateringer i appen

Når du åbner appen, kan det være, at der er kommet opdateringer til dronen siden, den blev produceret på fabrikken.

Du kan derfor muligvis få et ping i appen om en eventuel opdatering. Dronen opdaterer sig selv gennem appen, og du skal blot sikre, at der er internetadgang til appen, når du åbner den første gang.

Det er en god idé at klare den slags ting hjemmefra, når du sætter din drone op, så du ikke skal stå og rode med det, når du er ude i felten med dronen.

Indstillinger i appen

Når du åbner appen, så vil dronen have alle basis-indstillingerne. Det er som udgangspunkt fint til en start.

Fjernkontrollen

Fjernkontrollen har to styrepinde. Den til venstre flyver dronen op og ned eller roterer dronen mod venstre eller højde. Den til højre flyver dronen frem og tilbage eller mod venstre og højre.

Når du skal lette, kan du (heldigvis) ikke bare trykke på op med venstre styrepind for at sende dronen i luften. Du skal “kickstarte” dronen først. Det gør du ved at sætte begge styrepinde ned i skrå position ind mod dig selv og holde dem i 1-2 sekunder. Propellerne roterer nu langsomt rundt, og vi kan nu sende dronen i luften med venstre styrepind.

Når du skal lande, skal du blot holde venstre styrepind i en lodret nedadgående position og holde den nede, indtil dronen er landet på jorden og har slukket sine propeller.