• Gratis fragt ved køb over 1000 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Prismatch

Termiske kameraer

Sorter faldende

10 vare(r)

Guide til køb af termisk kamera til droner

- Her er alt det, som du skal være opmærksom på inden køb af termisk kamera!


Guide til køb af termiske kameraer til droner

Valget af rigtige termiske kamera er afhængigt af dine individuelle krav til materialets kvalitet og dine tekniske færdigheder. I denne guide får du et hurtigt indblik i, hvilke overvejelser, som du skal gøre dig inden du investerer i et termisk / termografisk kamera.


Integreret eller semi-integreret løsning

Ved køb af DJIs egen integrede løsning, Zenmuse XT, får du et termisk kamera, der er fuldt integreret med DJI’s droner, samt kompatibelt med DJI GO app’en. Opsætningen af Zenmuse XT er dermed minimal og brugervenlig, da kameraet opsættes som ved alle andre kameraer på DJI’s droner. Bindingen mellem Zenmuse XT og din smartphone, tablet eller en ekstern skærm opsættes nemt, som ved alle andre DJI kameraer.

Ved køb af FLIR Due, Vue og Vue Pro, får du en billigere, men brugerdefineret løsning. Opsætningen af FLIR kameraer er mere teknisk og kræver derfor, at opsætningsguiden for det specifikke produkt nærstuderes. Udover at få monteret og integreret FLIR kameraet, kræver det desuden en binding mellem kameraet og en ekstern skærm, der skal opsættes. Det kræver derfor nogle tekniske kompetencer eller en yderligere udgift til opsætning. Alt sammen noget, som vores teknikere naturligt også kan tilbyde.

Vores udvalg af termiske kameraer udkommer i forskellige versioner.

Her er de tre forskellige valgmuligheder for modificering.


Opløsning (sensor): 336x256 eller 640x512

Sensoren har indflydelse på kameraets opløsning. Her kan man vælge mellem to forskellige sensorer, der giver henholdsvist 336x256 eller 640x512.

336x256: Har den laveste pris. Denne sensor vil typisk være tilstrækkeligt til de fleste anvendelsesområder.

640x512: Har en højere pris. Sensoren giver et mere detaljeret billede og vil typisk være nødvendigt i scenarier, hvor dronen er langt fra det objekt der skal inspiceres eller i situationener, hvor et meget detaljeret billede af objektet er påkrævet.

Se video af opløsning her: https://www.youtube.com/watch?v=SHJxoQFoSwo


Opdateringshastighed: 9 Hz eller 30 Hz

Under opdateringshastighed, kan der vælges to forskellige opdateringshastigheder; 9 Hz eller 31 Hz, der definerer hvor mange billeder der optages i sekundet.

9 Hz: Tilstrækkeligt i de fleste scenarier. Her vil man typsik opleve, at billedet hakker en smule.

30 Hz: Foretrukket ved mere dynamiske optagelser, hvor dronen er i bevægelse, eller hvis der ønskes mere glidende bevægelser i materialet.

Se video af forskel her: https://www.youtube.com/watch?v=goT3nUrhs2E


Objektiver: 6.8 / 7.5 mm, 9 mm, 13 mm eller 19 mm

13 mm og 19 mm: Objektivet giver en smallere synsvidde, der er essentiel i situationer, hvor man skal inspicere objekter der er langt fra dronen

6.8 / 7.5mm og 9mm: Objektiverne har en bredere synsvidde. Essentiel i situationer hvor der skal inspiceres objekter der er tæt dronen

Bemærk: Du er fastlåst til et enkelt objektiv, de kan ikke udskiftes, så vær sikker på at du har valgt det objektiv, før du bestiller.

Se video af effekten mellem 12mm og 19mm: https://www.youtube.com/watch?v=Wm5csvqnQi0


Radiomatic (sportmåling)

Alle termiske kameraer kan fås i radiometric-version, der betyder at der kan udføres spotmåling.


Import-regulering

Der er en markant længere leveringstid på 30 Hz på grund af strenge import/eksport-reguleringer fra USA. Såfremt man ønsker at købe et 30 Hz, skal dit virksomhedsformål godkendes i USA før at en forhandler må levere til dig.