Godkendt droneskole
Droner.dk er godkendt af Trafikstyrelsen
Fleksibel booking
Gebyrfrit at ændre prøvedato
Professionel håndtering
Du får tid og ro til at bestå prøven
Gratis teoriprøve
Ved køb af vores kompetence-certifikatskursus
A2-certifikat
Book A2 Prøve hos droner.dk
For at opnå A2-certifikatet, også kendt som kompetencecertifikatet, skal dronepiloter nu gennemføre A2-teoriprøven ved fysisk fremmøde hos en autoriseret droneskole.
Denne prøve er en vigtig del af processen for at kunne flyve en drone inden for de lovlige rammer i A2 kategorien. Droner.dk er godkendt af Trafikstyrelsen til at afholde disse A2-teoriprøver.
Der er nogle krav som fjernpiloten skal kunne overholde før at A2-teoriprøven kan afholdes.
Fjernpiloten skal:
- Have et gyldigt A1/A3-certifikat
Du kan stadig tage A1-/A3-certifikatet online - Have fuldført praktisk selvtræning
Det er vigtigt at du har styr på din droneflyvning. Derfor skal du kunne flyve og beherske praktisk flyvetræning efter EASA-beskrivelser i AMC1 og AMC2 til UAS.OPEN.030(2)(b) UAS operation
For at tage A2-certifikatet tager Droner.dk et prøvegebyr på 1000 DKK inkl. moms. Trafikstyrelsen tager yderligere et prøvegebyr på 65 DKK.
Hvis du har taget vores kompetence-certifikatskursus vil teoriprøven være gratis, undtagen prøvegebyret til Trafikstyrelsen.
Book tid
A2
Kompetencecertifikat
Kompetencecertifikatet til kategorien A2 er adskilt fra de teoretiske dronecertifikater A1/A3, da fjernpiloten med dette kompetencecertifikat kan foretage flyvninger med større risiko i bymæssig bebyggelse.
Med A2 kompetencecertifikatet får du adgang til at flyve C2 droner og legacydroner under 2kg. Legacy droner er indtil 31. December 2023, derefter overgår disse til A3 kategorien.
Derudover får du mulighed for at flyve tættere på civile og militær lufthavne samt HEMS pladser.
Praktisk information
A1/A3-certifikat
Du skal have et A1/A3-certifikat før du kan tage A2-teoriprøven.
Praktisk flyvning
Du skal som minimum have udført praktisk flyvetræning med din drone før du kan tage A2-teoriprøven.
Kursus
Der stilles ikke krav til et A2-kursus før A2-prøven, men det kan anbefales at taget et A2-kursus.
Tid
Du har 45 minutter til at tage prøven, som er på 30 spørgsmål.
Praktisk information
Du modtager efter booking af prøvetid udførlig information om hele prøveforløbet.
Prøvegebyr
Trafikstyrelsen kræver yderligere et prøvegebyr på 65 DKK som skal betales til styrelsen før prøvestart.
Det siger vores elever
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på alle dine spørgsmål inden du booker tid til et kursus.
Hvad er et kompetencecertifikat?
Hvis dronen er henholdsvis over 249g skal du have et A1/A3-certifikat for at flyve i den åbne kategori. Hvis dronen er henholdsvis over 249g. Hvis du gerne vil tættere lufthavne, så skal du tage et A2-certifikat, der i Danmark kaldes et kompetencecertifikat.Hvad er STS/PRDA-01?
STS står for standardscenarie og betyder at man må flyve efter de regler der er beskrevet i scenariet efter endt uddannelse. Dog er det kun med droner med C-mærke. Derfor finder der også PDRA som står for Pre defined Risk Assessment, som gør at man må flyve med legacy-droner (droner uden C-mærke) efter samme vilkår som STS.Hvad er Flyvekursus?
Flyvekurset er et åben kursus, hvor vi introducere droner og det at flyve med droner. Det er gratis at tilmelde sig vores åbne kursus. Hvis man ønsker at bestille et 1-1 kursus så kan man kontakte os på kursus@droner.dk og få et tilbud på vores private flyvekurser.Hvad er Dronefotografkursus?
Kurset her er et 1-dags fysisk fotografkursus til dig der gerne vil arbejde professionelt med foto/video. Du lærer om kamerateknik inden for bl.a. komposition, eksponering, motiver og meget mere.Det her kursus er lavet til dig, der har købt en drone, men savner kendskab til fotografering og videoproduktion, så du kan løfte dine billeder og film op på et højere niveau.Hvad er Termograferingskursus?
1-dags fysisk kursus hvor du lærer at udføre professionelle termograferingsopgaver med droner. Du får kompetencer inden for fejlkilder, dataindsamling, rapportering og til sidste gennemgår vi forskellige typer for operationer - heriblandt tag- og bygningsinspektioner, elnets inspektioner, solcelle-inspektioner og lækagesøgninger på varmerør under jorden. Alt sammen så du får et værdifuldt indblik i, hvordan man håndterer forskellige termografiske operationer med droner.Hvad er Dronepilotuddannelsen?
Dronepilotuddannelsen gør dig til dronespecialist på 1 uge. 5 dage fysisk undervisning med forplejning hvor du bliver undervist i de mest efterspurgte kompetencer inden for dronebranchen.- Foto- og videoproduktion
- Termografering med droner ( 2 dage )- Mapping/kortlægning med droner ( 2 dage )