• Gratis fragt ved køb over 1000 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Prismatch

Ny opdatering til DJI TB50- og TB55-batterier

28/12/2018 17.10
Ny firmware som hindre tidlig RTH eller automatisk landing for M200-serien er udgivet for at sikre flysikkerhed.

DJI har udgivet ny firmwareopdatering til TB50- og TB55-batterier, der adresserer det lille antal hændelser fra Matrice 200-serie droner, der giver for Return-to-Home (RTH) eller automatisk landing (AL). Disse hændelser skyldes ikke produktets ydelsesproblemer, men er falske alarmer udløst af konservative foranstaltninger, som DJI implementerede i sidste måned for at forhindre tab af strøm under flyvning. DJI fortsætter en grundig undersøgelse af årsagen til problemet, indtil det er helt løst.

Denne nye firmwareopdatering (v01.02.0301) forbedrer yderligere algoritmenes nøjagtighed i batteristyringssystemet for at forbedre brugeroplevelsen uden at gå på kompromis med flysikkerhed og produktsikkerhed, som er DJIs øverste prioriteter. Opdateringen er ikke obligatorisk, men ved M200-serien anbefales det kraftigt at opdatere til den seneste firmware for at minimere forstyrrelser i drift.

Opdateringen for TB55-batterier, som anvendes med M200-serie, vil firmwareopdateringengive disse nye tiltag:

Ekstra batteriopvarmning før start

Den ekstra opvarmning forhindrer, at batterierne slukker uventet ved lave temperaturer. Temperaturen på begge batterier skal nu være 16 ° C eller højere, før dronen kan lette. Dette skyldes, at et batteri med lav temperatur har en højere indre modstand, hvilket medfører lavere spænding end i varmere vejr. Et batteri med lav spænding vil give et lavere strømniveau til dronen og dermed pålægge en større risiko lav spænding.

Forbedret batteriprocent og fejlsøgning

Batteriet har en procentvis kontrol før start og denne, er blevet forbedret, og vil nu give advarsler, når batteriet er defekt, eller den resterende batteriladning hopper pludselig til en falsk procentvisning. Batterispændingen bruges til at verificere SOC-værdien i den nye firmware. Denne SOC-værdi vil blive sammenlignet med den, der beregnes af batteriets SOC-beregningsalgoritmen for at bestemme, om der er en "falsk høj" SOC-aflæsning. Hvis der er en "falsk høj" SOC-læsning, vil dronen ikke kunne lette.

Forbedret Return-to-Home (RTH) eller automatisk landing

Når DJI-algoritmen registrerer en forskel i SOC-niveauer (denne beregning kører i batteriet og derfor ikke er synlig for på skærmen) mellem algoritmen og det faktiske niveau, der er for stort, vil RTH blive aktiveret, ved et detekteret batteriniveau på 30% og automatisk landing (AL) aktiveret til 10% (baseret på DJI-algoritmen). Tidligere falske alarmer, der gav for tidlig RTH eller AL er reduceret drastisk.

For TB50-batterier, der anvendes med M200-serien, giver firmwareopdateringen dette nye batteri:

Ekstra batteriopvarmning før start

Den ekstra opvarmning forhindrer, at batterierne slukker uventet ved lave temperaturer. Temperaturen på begge batterier skal være 16° C eller højere, før flyet kan starte. Dette skyldes, at et batteri med lav temperatur har en højere indre modstand, hvilket medfører lavere spænding end i varmere forhold. Et batteri med lav spænding vil give lavere strømstyrke til dronen og dermed medføre større risiko for strømafbrydelse.

Bemærk venligst:

Piloter, der bruger  både DJI M200-serien og DJI Inspire 2-droner med TB50-batterier, kan fortsat modtage en "inkonsekvent firmware" -meddelelse, når de bruger batterier opdateret med forskellige firmwareversioner. Dette kan låse drone. DJI anbefaler, at piloter der bruger batterier opgraderet med samme firmware, indtil en ny firmwareopdatering udgives i januar. Efter yderligere test og simuleringer besluttede DJI ikke at udstede en planlagt midlertidig firmwareopdatering til Inspire 2 i denne måned, da der ikke er tegn på, at flysikkerheden bliver kompromitteret. Brug af batterier opgraderet med den samme firmware løser dette kompatibilitetsproblem.

Som med alle lithiumbatterier er der flere faktorer, der påvirker anvendeligheden af ​​dine TB50- og TB55-batterier, herunder eksterne variabler som vejr og højde, hvor din flyvning finder sted, samt faktorer som f.eks. opbevaring- og alder af batterierne.

date

Abonnér på Droner.dk

Vær den første til at få nyheder.